Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



05 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία για ένα ανεξαρτητο κέντρο αγώνα εργαζομένων στον ΟΤΕ




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μετά την ψήφιση του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, του πολυνομοσχεδίου και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26η Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι της χώρας βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις σε κάθε επίπεδο της ζωής τους.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ' εντολή της Τρόικα και των Ελλήνων καπιταλιστών έχει αναλάβει να τσακίσει κάθε εργατική και λαϊκή κατάκτηση.Καταργούνται ουσιαστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο εργαζόμενος χάνει ακόμα και την ελάχιστη προστασία του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι συντάξεις, το εφάπαξ και μια σειρά κοινωνικών παροχών θα υποστούν παραπέρα «κούρεμα» για να σωθούν οι τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Η υπογραφή της ΟΜΕ-ΟΤΕ της κατάπτυστης Σ.Σ.Ε προβλέπει για πρώτη φορά μείωση των αποδοχών, μείωση του ωραρίου (με επιπρόσθετη μείωση των αποδοχών) και κατάργηση διάφορων επιδομάτων. Αυτή η συμφωνία αποτελεί την συνέχεια της προδοτικής σύμβασης που υπογράφτηκε το 2005, οπότε έγινε αποδεκτή η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ (η οποία ολοκληρώθηκε σχεδόν με το ξεπούλημα με αποικιακούς όρους άλλου ενός μεριδίου του δημοσίου τον περασμένο Ιούλιο στην Deutsche Telekom ), η εθελούσια έξοδος και η κατάργηση της μονιμότητας σε κάθε νεοπροσλαμβανόμενο στον ΟΤΕ.

Όλα αυτά άνοιξαν τον δρόμο στις πιο άθλιες εργασιακές συνθήκες (υπενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι και θυγατρικές εταιρίες δηλαδή η Hellas Com και η Ote Plus), με συνέπεια τη διάσπαση των εργαζομένων και την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον συνδρομητή. Οι συνθήκες εργασίας γίνονται ολοένα και χειρότερες, αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας, με καθημερινές απειλές ενάντια στους εργαζομένους και την τρομοκρατία των προϊσταμένων. Όλα αυτά γίνονται με την σιωπή και συνενοχή της ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και την απραξία των περισσοτέρων παρατάξεων.Τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι τα ίδια που αντιμετωπίζει και το σύνολο της εργατικής τάξης λόγω της χρεοκοπίας του καπιταλισμού.


Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών και εξεγερμένων που αρνούνται να δεχθούν μια ζωή όχι μόνο χωρίς μέλλον αλλά και χωρίς παρόν.
Όσοι θεωρούν ότι η λύση των προβλημάτων μας είναι μπορεί να δοθεί μέσα στα όρια του ΟΤΕ δηλαδή ότι η λύση των προβλημάτων μας μπορεί να προέλθει από τη “συνδικαλιστική” δράση της ηγεσίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ ή την διοίκηση του ΟΤΕ βρίσκονται, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, στην άλλη πλευρά, στην πλευρά της άρχουσας τάξης που θέλει να μας συντρίψει και να μας μετατρέψει σε σκλάβους χωρίς δικαιώματα και φωνή.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η δράση μας, από εδώ και πέρα, δεν μπορεί να έχει απλά και μόνο τις μορφές που είχε μέχρι τώρα (πχ μονοήμερες απεργίες ή τρίωρες στάσεις εργασίας), ούτε να έχει μόνο στενά συνδικαλιστικά αιτήματα (αυξήσεις στους μισθούς κλπ) αλλά πρέπει ταυτόχρονα να στοχεύει στη συνολική αλλαγή των όρων εργασίας και ζωής μας και του κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΤΕ και των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, να στοχεύει στην κοινή αυτοργανωμένη κινητοποίηση μαζί με όλη την εργατική τάξη για να μην περάσει κανένα μέτρο του Μνημονίου, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να φύγει η Τρόικα και να δοθεί μια εργατική επαναστατική διέξοδος από τον καπιταλισμό και την κρίση του.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Να μην περάσουν οι απολύσεις. Άμεση επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν από την COSMOTE.

Να μην περάσει κανενός τύπου εργασιακή “εφεδρεία”. Να μην περάσει καμία μείωση μισθών και ελαστικοποίηση των όρων εργασίας μας

Να ενταχθούν οι συμβασιούχοι της Hellas Com και Ote Plus στον OTE, να μονιμοποιηθούν και να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους εργαζομένους στον οργανισμό.

Να μην περάσει η εργοδοτική – διευθυντική τρομοκρατία

Να φύγει η Deutsche Telecom και τα ντόπια τσιράκια τους. Άμεση επανεθνικοποιήση του ΟΤΕ, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση. Έξω οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Ενιαίες, φθηνές, ποιοτικές και δημόσιες τηλεπικοινωνίες για όλο το λαό

Μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- έξω η τρόικα- διαγραφή όλου του χρέους – οι εργάτες στην εξουσία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
στον ΟΤΕ

ANOIXTH ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 5 μμ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (οδ. Στουρνάρη - κτίριο Γκίνη)
agwnaergazomenwn_ote@yahoo.com




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.