Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



26 Νοεμβρίου 2012

Στίς 5 Δεκέμβρη κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος της Μαρξιστικής Επιθεώρησης Praxis-Ανακοίνωση της Συντακτικής Επιτροπής





undefined





Τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώθηκε η δημιουργία της εξαμηνιαίας Επιθεώρησης Κριτικών Κοινωνικών Ερευνών Praxis, που κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή. Ήδη από το πρώτο τεύχος η συντακτική επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι στην επιθεώρηση θα δημοσιεύονται άρθρα, τα οποία συμβάλλουν στη μη απολογητική και εμμενή κριτική ανάλυση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, τόσο ως έννοια όσο και ως – εθνική και διεθνή πραγματικότητα, ή/και ανιχνεύουν, επί αυτής της βάσης, τους όρους υπέρβασής του. Με δεδομένες τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και την σημασία της συμβολής στην επανεξόρμηση των κομμουνιστικών ιδεών, η συντακτική επιτροπή, ενόψει της έκδοσης του δεύτερου τεύχους, αποφάσισε τα εξής:

1) Την μετονομασία της επιθεώρησης σε Μαρξιστική, με τον υπότιτλο "για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, την εργατική εξουσία και την Κομμουνιστική προοπτική".

2) Την διεύρυνση της συντακτικής επιτροπής με κριτήριο την συμβολή σε θεωρητικά αλλά και σε πολιτικά άρθρα, κριτικές αντιπαραθέσεις κλπ.

3) Τον σταθερό προσανατολισμό στις δυνάμεις που πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ο πυρήνας γενικότερα αυτής της προσπάθειας, δηλαδή στις κομμουνιστικές δυνάμεις, για την δημιουργία ενός χώρου θεωρητικής και πολιτικής συσπείρωσης δυνάμεων. Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να συμβάλλει στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας και στην αντιπαράθεση με τα αστικά ιδεολογικά ρεύματα και τις απολογητικές θεωρίες του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

4) Την μετατροπή της εξαμηνιαίας έκδοσης σε τετραμηνιαία για να μπορεί να διατηρεί επαφή και με ζητήματα πολιτικής συγκυρίας που έτσι και αλλιώς δεν είναι ανεξάρτητα από τα θεωρητικά ρεύματα.

5) Την μετατροπή της έκδοσης από ηλεκτρονική σε έντυπη, ώστε να είναι προσβάσιμη και σε όσους δεν διατηρούν επαφή με το διαδίκτυο. Στο δεύτερο τέυχος που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες θα συμπεριλαμβάνονται και εργασίες του πρώτου τεύχους που δεν είχαν δημοσιευτεί μέχρι τώρα σε έντυπη μορφή.

Τα προς δημοσίευση στην Μαρξιστική επιθεώρηση Praxis άρθρα ή σημειώματα που οφείλουν να πληρούν ερευνητικά κριτήρια, αποστέλλονται στην συντακτική επιτροπή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του περιοδικού reviewpraxis@gmail.com


Προετοιμασία του κειμένου

Τα κείμενα πρέπει να χρησιμοποιούν διπλό διάκενο σε όλο το μήκος τους, καθώς και περιθώρια 2.5 εκατοστών από κάθε πλευρά. Οι σελίδες να είναι αριθμημένες.

Παραπομπές: Περιορίστε τις παραπομπές σας στην μορφή υποσημειώσεων· δεν θα πρέπει να εμφανίζεται ξεχωριστό τμήμα βιβλιογραφίας. Οι υποσημειώσεις πρέπει να έχουν την μορφή που διευκρινίζεται με παραδείγματα παρακάτω. Αν παραπέμπετε σε κάποιο έργο πάνω από μία φορά, οι παραπομπές πέραν της πρώτης θα πρέπει να αναφέρουν το επώνυμο του συγγραφέα, συντομευμένο τίτλο και αριθμό σελίδας.

1. Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό. Πρώτη παραπομπή: Regina M. Schwartz, “Nationals and Nationalism: Adultery in the House of David,” Critical Inquiry 19, no. 1 (1992): 131-32.
Όλες οι επόμενες παραπομπές:
Schwartz, “Nationals and Nationalism,” 138.

2.
Βιβλίο Ενός συγγραφέα:
Samuel A. Morley,
Poverty and Inequality in Latin America: The Impact of Adjustment and Recovery (Baltimore: Johns Hopkins University Press, 1995), 24-25.

Πολλών συγγραφέων:
Laumann, Edward O., John H. Gagnon, Robert T. Michael, and Stuart Michaels. The Social Organization of Sexuality: Sexual Practices in the United States. Chicago: University of Chicago Press, 1994.
Όλες οι επόμενες παραπομπές:
Morley, Poverty and Inequality, 43.
Laumann et al, Social Organization, 123.



συντακτική επιτροπή

Ασβεστάς Κώστας
Γιαννοπούλου Αγγελίνα
Ζαχαρή Δέσποινα
Ζέρβας Βαγγέλης
Κάτσικας Χρήστος
Λεοντίου Στάθης
Λίλας Κώστας
Μιάμης Χρήστος
Μόττας Νικόλαος
Μπαλασόπουλος Αντώνης
Πράνταλος Γιάννης



Το δεύτερο τέυχος θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή στις 5 Δεκέμβρη.  Θα γίνει παρουσίαση του τέυχους και άρθρων του σε εκδήλωση-συζήτηση στις 9 Δεκέμβρη που θα πραγματοποιηθεί στον κοινωνικό/πολιτικό χώρο "Κόκκινη Κολλεκτίβα" στις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, πάρτι οικονομικής ενίσχυσης.


Περιεχόμενα δεύτερου τεύχους:



Editorial:  Η «Αριστερή Κυβέρνηση» και η πάλη για την Θεωρητική και Πολιτική ανεξαρτησία του Εργατικού Κινήματος


Οι μη-προσκυνημένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι ως πρόβατα επί σφαγή στο βωμό της κυριαρχίας του αστικού κράτους επί των υποκειμένων του - Στάθης Λεοντίου


Το Δημόσιο Χρέος ως όψη και σύμπτωμα της Καπιταλιστικής Κρίσης- Γιώργος Σταμάτης


Ο ταξικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η έξοδος από αυτή ως η μόνη ελπίδα για τον κόσμο της εργασίας-Βαγγέλης Ζέρβας


Διαννoούμενοι και Κράτος: συμπαιγνίες, συγκρούσεις, ρήξεις-Αντώνης Μπαλασόπουλος


Το Υπόδειγμα του Κεντρικού Σχεδιασμού Feldman-Mahalanobis και η σημασία του για την περίπτωση της Ελληνικής οικονομίας- Θεόδωρος Μαριόλης


Τα κατά συνθήκη ψεύδη της Αστικής Πολιτικής-Χρήστος Μιάμης


Η Αριστερά: Προαγωγή τής συνένοχης ανικανότητας στο επίπεδο τής Ιδέας- Alain Badiou


Το Υπόδειγμα Μισθών-Ανεργίας του Richard M. Goodwin -Νικόλαος Ροδουσάκης


 Το Χαλυβουργικό Μανιφέστο-Αντώνης Μπαλασόπουλος


Άνεργοι: το "αόρατο" τμήμα της Εργατικής Τάξης-Κατερίνα Μαργαρίτη


Υπερβαίνοντας το Σύστημα -Sobei H. Oda και Mariko Yasugi


Μάαστριχτ 1992: Ο «προάγγελος» της βαρβαρότητας-Νικόλαος Μόττας


Αυτοματοποίηση της Παραγωγής και Θεωρία των Κεφαλαιοκρατικών Κρίσεων: Μια Κριτική στις Απόψεις των «Gruppe Krisis» και Anselm Jappe- Θεόδωρος Μαριόλης


Η Κρατική Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης-Γιώργος Σταμάτης


Η Πολιτική Οικονομία του Slavoj Zizek: Καταστρέφοντας τα Τετράδια της Μαρξιστικής Θεωρίας -Βαγγέλης Ζέρβας





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.