Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



28 Δεκεμβρίου 2012

Στ. Καλύβας –Κ. Λαπαβίτσας υποψήφιοι για εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης!


Traverso rossa : Αναδημοσιεύω μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση απο το νέο blog http://nobordersociety.wordpress.com/., που απο τα πρώτα του βήματα δείχνει ότι θα εξελιχθεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Καλή αρχή και καλό κουράγιο εύχομαι. Ο σχολιασμός που ακολουθεί είναι του nobordersociety.

 [Σχόλιο: Απορώ ειλικρινά με το "τρίψιμο ματιών" του αρθρογράφου για τη στάση του "αξιόλογου οικονομολόγου" Κ.Λαπαβίτσα! Ένας επιφανής εκπρόσωπος του think tank της εναλλακτικής διαχείρισης της κρίσης που πολιτικά μετουσιώνεται στο πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιος για το Συμβούλιο Διοίκησης...νομίζω ότι ο ίδιος θεωρεί έντιμη την επιλογή του! Από τη στιγμή που τα Συμβούλια Διοίκησης θα υπάρξουν - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - λόγω της θλιβερής απουσίας του φοιτητικού κινήματος, μια ακραιφνώς διαχειριστική λογική, αντιλαμβάνεται ως προτιμότερο να συμμετέχει σε αυτά (για να τα επηρεάζει και να παρεμβαίνει εκ των έσω κ.τ.λ.) παρά να απέχει, να τα καταγγέλει και να παλεύει για την απονομιμοποίησή τους. Δεν είναι ο μόνος που ως συριζόπαιδο προβαίνει σε μια τέτοια επιλογή, αν αναζητήσουμε τί συμβαίνει ανά πανεπιστημιακό ίδρυμα με καθηγητές-τριες φιλικά διακείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ -όχι κομματικά ενταγμένους- θα δούμε πως είναι σύνηθες, ακόμα και σε κάποιους, που με την πρώτη δημοσιοποίηση του ν. Διαμαντοπούλου, γράψαν κείμενα - παντιέρες ενάντια στη νέα απολυταρχική διοίκηση που θέλουν να επιβάλλουν στα πανεπιστήμια. Όσο για το πώς θα φανεί στους φανς του να φιγουράρει το όνομά του πλάι στον "ιστορικό" Καλύβα...όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρών' οι κότες!]
kostas-lapavitsas47751%20KALYBAS



Στην αρχή έτριβα τα μάτια μου: Ο Κώστας Λαπαβίτσας, αξιόλογος οικονομολόγος, υποστηρικτής μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος σαν εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης! Με την υποψηφιότητά του να φιγουράρει δίπλα σ’ αυτήν του γνωστού απολογητή των Ταγμάτων Ασφαλείας ιστορικού Στάθη Καλύβα…

Απίστευτο! Την ώρα που επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται πως έχει θέση κατά του νόμου 4009 και των Συμβουλίων Διοίκησης.

Παρά τις μάχες που έχει δώσει το φοιτητικό κίνημα, τόσο συνολικά κατά του Νόμου Πλαίσιο της Διαμαντοπούλου, όσο και κατά των Συμβουλίων Διοίκησης που θα συγκεντρώνουν όλες τις διοικητικές, οικονομικές και ακαδημαϊκές αρμοδιότητες ασκώντας εξουσία στα πρότυπα των ξένων πανεπιστημίων, αποτελώντας το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της αγοράς μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ο νόμος 4009 μετατρέπει την έρευνα, μία από τις βασικές λειτουργίες του πανεπιστημίου, σε πηγή χρηματοδότησης για το πανεπιστήμιο. Υπό το καθεστώς της οικονομικής ασφυξίας αυτή θα δένεται ολοένα και περισσότερο με τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.

Με λίγα λόγια, με τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης επιχειρείται η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, βαθαίνοντας τα επιχειρηματικά-ανταποδοτικά κριτήρια στη λειτουργία της.

Αδυνατώντας να πιστέψω κάτι τόσο εξώφθαλμα παράδοξο, έψαξα στα βιογραφικά των υποψηφίων για να αποκλείσω την περίπτωση της συνωνυμίας. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το γεγονός ότι ο Κ. Λαπαβίτσας τελικά δεν εξελέγη, δεν αλλάζει βέβαια σε τίποτα το πρόβλημα με την υποψηφιότητά του.

Το δρόμο τον είχε ανοίξει ο βουλευτής και υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης. Κατέδειξε έτσι με το παράδειγμά του, ότι στα κόμματα που προαλείφονται για κυβερνητικούς διαχειριστικούς ρόλους σημασία δεν έχουν τα προγράμματα και οι διακηρυγμένες πολιτικές θέσεις. Κουμάντο κάνουν οι έχοντες την «έξωθεν καλή μαρτυρία» και την «σφραγίδα της δωρεάς» εκ των στελεχών τους, τον τόνο τον δίνουν οι διάττοντες αστέρες, ενώ μέλη και αγωνιστές της βάσης παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό…



Δ.Μ



Δείτε εδώ τα βιογραφικά των υποψηφίων:

http://www.uoc.gr/administration-structure/candidatescvs/cadidatescv.html



Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα στα “ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”



ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εξελέγησαν τα Εσωτερικά Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Υποψήφιοι για τις οκτώ θέσεις των Εσωτερικών Μελών ήταν 13 καθηγητές, τέσσερις από τις σχολές του Ρεθύμνου και εννέα από τις σχολές του Ηρακλείου εκ των οποίων εξελέγησαν οι παρακάτω:



1. Νικόλαος Κυλάφης του Δημητρίου από Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

2. Κυριακή Θερμού του Αναστασίου από Σχολή Επιστημών Υγείας.

3. Μαρουδιώ Κεντούρη του Γεωργίου από Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.

4. Αλέξιος Καλοκαιρινός του Ανδρέα από Φιλοσοφική Σχολή.

5. Χρήστος Λιονής του Δημητρίου από Σχολή Επιστημών Υγείας.

6. Ιωάννης Σπαντιδάκης του Ιωάννη από Σχολή Επιστημών Αγωγής.

7. Ευγένιος Ματθιόπουλος του Δημητρίου από Φιλοσοφική Σχολή.

8. Ανδρέας Καστελλάκης του Αντώνιου από Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.



Στη διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών απείχαν οι φοιτητές, όπως άλλωστε είχαν αποφασίσει στη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν την έντονη αντίδρασή τους για τον νέο νόμο πλαίσιο. Αυτό σημαίνει πως τα Εσωτερικά Μέλη θα αποτελούνται μόνο από καθηγητές και οι φοιτητές δεν θα έχουν εκπρόσωπο, κάτι που σύμφωνα με τον πρύτανη του Π.Κ. προβλέπεται στο σχετικό νόμο.

Να σημειωθεί ότι από τους 493 εγγεγραμμένους ψήφισαν 361. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 354 και τα λευκά επτά, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και ενστάσεις.

Εν τω μεταξύ έληξε την Παρασκευή η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των εξωτερικών μελών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτη. Τα παρακάτω ονόματα θα επικυρωθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και στη συνέχεια τα οκτώ Εσωτερικά Μέλη που εξελέγησαν θα επιλέξουν έξι Εξωτερικά Μέλη. Πρόεδρος του Συμβουλίου θα εκλεγεί ένα από τα Εξωτερικά Μέλη και αναπληρωτής πρόεδρος ένα από τα Εσωτερικά Μέλη.



Υποψηφιότητες Εξωτερικών Μελών



α/α Επώνυμο Όνομα



1. Παπανικολάου Ανδρέας Η.Π.Α.

2. Χαριτάκης Νικόλαος Ηράκλειο

3. Δαφέρμος Κων/νος Providence Rhode Island

4. Μπούρας Νίκανδρος London

5. Σηφάκης Γρηγόρης Χαλάνδρι

6. Τζεκάκης Μιχαήλ Ρέθυμνο

7. Μπρεδάκη-Μαρινέλλη Ελένη Ηράκλειο

8. Ηλιόπουλος Ιωάννης Paris

9. Κιούσης Δημήτριος LondonU.K.

10. Μπέσσης Νικόλαος Derby,U.K.

11. Αρταβάνης-Τσάκωνας Σπύρος Boston

12. Παρνάβελας Ιωάννης London, U.K.

13. Αγγελάκη Δώρα Houston,TEXAS

14. Βαβουρανάκης Ιωάννης Ηράκλειο

15. Γαβράς Χαράλαμπος Βοστόνη

16. Λογοθέτης Διομήδης Ρίτσμοντ

17. Ρομπάκης Νικόλαος Νέα Υόρκη

18. Βούρος Παύλος Βοστόνη

19. Τσούκας Κωνσταντίνος Σαν Ντιέγκο

20. Αγγελόπουλος Θεόδωρος Orlando

21. Καλυβάς Ευστάθιος NewHaven

22. Στεφανόπουλος Γρηγόρης Βοστόνη

23. Εφραιμίδης Αντώνης Maryland

24. Σπυράτος Νικόλαος Paris

25. Γκλαβάνης Παντελής CairoEgypt

26. Μόλχο Αντώνης Αθήνα

27. Λαπαβίτσας Κώστας Αθήνα







via : http://nobordersociety.wordpress.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.