Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.26 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΛΟΣ: Γηροκομείο SUCCESS STORY : 12 μήνες απλήρωτοιΈνα χρόνο κλείνουνε απλήρωτοι οι περίπου 50 εργαζόμενοι του ιδρύματος Γηροκομείο Βόλου. Από τις αρχές του χρόνου έχουνε περάσει από το χώρο του Γηροκομείου όλοι όσοι θα μπορούσανε να τάξουνε έστω κάτι σε όσους έχουνε δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατήσουνε το ίδρυμα σε ζωή. Σήμερα όμως αν έχουνε πάρει ένα μικρό ποσό έναντι του Δώρου Χριστουγέννων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κινητοποίηση που οι ίδιοι οργάνωσαν τη περασμένη εβδομάδα.

Τη παρέλαση των βουλευτών και όλων των παρατρεχάμενων της μνημονιακής κυβέρνησης καθώς και της ανάλγητης τοπικής αυτοδιοίκησης διαδέχτηκαν σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων, ο τοπικός εκπρόσωπος της εκκλησίας κ. Ιγνάτιος προκειμένου να ευχηθεί υπομονή και καρτερία και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Καλτσογιάννης προκειμένου να παραδώσει το Γηροκομείο στο νέο διοικητικό συμβούλιο(σσ ΕΡΓΑΤΗ: Η θητεία του προηγούμενου έχει λήξει από τις 21/11 και το Ίδρυμα παρέμενε ακέφαλο).

Σίγουρα ούτε τα παιδιά των εργαζομένων ταϊζονται με ευχές, ούτε τα ατελείωτα χαράτσια πληρώνονται με υπομονή. Όσο για το ρόλο του νέου διοικητικού συμβουλίου μπορούμε να τον φανταστούμε σε μια κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής κατάρρευσης και απόλυτης χρεοκοπίας.

Εκεί βρέθηκε και η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών στη Μαγνησία με σύνθημα Γηροκομείο “Successstory : 12 μήνες απλήρωτοι” προκειμένου να πει τα «κάλαντα» στους προύχοντες της πόλης και να δηλώσει την υποστήριξή του σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων.
Ουσιαστικά επρόκειτο για μια ακόμη ευκαιρία να προταθεί στους εργαζόμενους να καλέσουνε συνέλευση μεταξύ των ίδιων και των φιλοξενουμένων του Γηροκομείου προκειμένου να συζητήσουνε και να οργανώσουνε τα επόμενα βήματά τους όχι μόνο για την απαίτηση των μισθών που τους οφείλονται αλλά και για τη ίδια τη πορεία του ιδρύματος που η τύχη του βρίσκεται πλέον στα χέρια των εργαζομένων που μόνο η δικιά τους αυτοθυσία το κρατά ανοικτό.
Η προσπάθεια εξεύρεσης ατομικών λύσεων που αφορά την οικογένεια του καθενός είναι πραγματικά αδύνατη κι αν υπάρξει δεν αρκεί σε μια κοινωνία που στενάζει συλλογικά από τη καταστροφή ενός συστήματος σε κρίση και μιας κυβέρνησης σε πανικό. Μόνη λύση είναι ο κοινός αγώνας των εργαζομένων ενάντια σε όσους τους στερούνε το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή εργασία και μόνο αλληλέγγυα με όσους εμπλέκονται άμεσα με το ίδρυμα όπως είναι οι φιλοξενούμενοι και οι οικογένειές τους σε ένα πλατώ μέτωπο αγώνα για τη διατήρηση των προνοιακών δομών και των δομών υγείας που η κατάρρευσή τους απειλεί τη ζωή όλων μας.

Αναδημοσίευση από Εργάτη.
 
Το κείμενο που διανεμήθηκε:
Να πάρουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας!
 
Για μια ανοικτή γενική συνέλευση εργαζομένων, φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Όποια υπομονή είχε να επιδείξει κανείς έχει εξαντληθεί, όχι μόνο για εσάς αλλά για το σύνολο των εργαζομένων. Η «ελπίδα» ότι κάποιος θα έρθει να σώσει τα δικαιώματά μας έχει τελειώσει. Όχι μόνο εσείς αλλά το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στο χώρο της υγείας βρίσκεται σε καθεστώς ανέχειας κι εξάντλησης: σε ιδιωτικές κλινικές, ψυχικές δομές, διαγνωστικά κέντρα, δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία. Σχεδόν παντού.
 
Η τροϊκανή κυβέρνηση έχει διαλέξει να σώσει τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Η εργασία (με 1.500.000 άνεργους), η παιδεία (με διάλυση πανεπιστημίων, ΕΠΑΛ, σχολείων), η υγεία (3.000.000 ανασφάλιστοι, διάλυση του ΕΟΠΥΥ) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι χιλιάδες. Ο δραματικός θάνατος της 13χρονης Σάρα και η 5η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μας υπενθυμίζει ότι εκείνο που παίζεται πλέον είναι η ζωή μας.
 
Παρά το γεγονός ότι πολλοί υποσχέθηκαν ότι θα σώσουν το Γηροκομείο, ότι θα βρουν λύση, λύση δεν υπάρχει μέσα στη δίνη της κρίσης, να υπάρξει μια «όαση» εξαίρεσης για κάποιους. Η λύση ή θα είναι για όλους μας ή για κανέναν. Ακόμα και σήμερα με τη φτώχια να εξαπλώνεται παντού κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος όλων μας. Η κρίση ισοπεδώνει τα πάντα και το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο αγώνας.
 
Χωρίς την άμεση δράση των εργαζομένων και των φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο αλλά και σε όλες τις δομές (κρατικές ή ιδιωτικές) υγείας μαζί με όλα τα μαχόμενα τμήματα της εργατικής τάξης, καμιά υπόσχεση δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.
Γι αυτό σας προτείνουμε να πραγματοποιήσουμε, εδώ στο χώρο της δουλειάς σας, από κοινού, μια ανοικτή γενική συνέλευση όλων των πληττόμενων από τη χρεοκοπία του Γηροκομείου.

6 Δεκέμβρη 2013
 
πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)
 
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/
 
τηλ: 6972004219, 6970967338, 697296798

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.