Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



30 Ιανουαρίου 2014

Υψώνουμε τείχος αδιάβατο στο φασισμό - Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παρασκευή 31/1

 
 
 
 
Το πρωί του Σαββάτου (25/1) ομάδα 80-100 φασιστών της Χρυσής Αυγής έκαναν μοίρασμα υλικού και παρέλαση στις γειτονιές του Κερατσινίου. Στο πέρασμα τους από τους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου από την Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη ως την Πλ. Λαού στα Ταμπούρια κατέστρεψαν όλες τις αφίσες, τα πανό και τα υλικά σωματείων και συλλόγων και πολιτικών ομάδων. Να θυμίσουμε πως μια τέτοια δημόσια εξόρμηση-εμφάνιση του ναζιστικού μορφώματος δεν είχε ξαναγίνει στο Κερατσίνι ούτε πριν και προφανώς ούτε και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Όμως οι φασίστες της Χρυσής αυγής δε σταμάτησαν εκεί. Βανδάλισαν το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην Π. Τσαλδάρη, όπου κατέβασαν και αντιφασιστικά πανό. Χτύπημα με μεγάλο συμβολισμό
που δείχνει πως όχι μόνο οι ναζιστές χρυσαυγίτες παίρνουν στο ακέραιο την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, αλλά προκαλούν και όλη την κοινωνία του Κερατσινίου που ακόμα θρηνεί το χαμό του Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια όταν έφτασαν στην πλατεία Λαού με στρατιωτικού τύπου σχηματισμό επιτέθηκαν στο τοπικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο, εντός του οποίου υπήρχαν συναγωνιστές μέλη του οι οποίοι και απώθησαν την επίθεση.


Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την επίθεση των φασιστών στο Ρεσάλτο, οι φασίστες πετούσαν πέτρες ακόμα σε διπλανά σπίτια στα οποία υπήρχαν και ανήλικα παιδιά. Έπειτα, με τη συνοδεία της αστυνομίας η οποία τους προστάτευε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, επέστρεψαν εκεί όπου ξεκίνησαν την παρέλασή τους.


Οι φασιστικές προκλήσεις πήραν αμέσως την απάντηση που τους έπρεπε, από εκατοντάδες αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν στην πλατειά Λαού και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου, όπου έγιναν αντιφασιστικές παρεμβάσεις και σβήστηκαν τα συνθήματα μίσους των ναζιστών δολοφόνων. Ενώ στην περιοχή θα γίνουν και διάφορες άλλες αντιφασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις τις προσεχείς ημέρες.


Οφείλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο αν και παρούσα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις των φασιστών, αλλά και μετά την επίθεση δεν έκανε καμία σύλληψη, αλλά αντίθετα φυγάδευσε τους δράστες μιας δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα έστησε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και διμοιρίες των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει την ειρηνική αντιφασιστική πορεία που ακολούθησε ως απάντηση στην επίθεση των φασιστών, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως για το κράτος εχθρός και απειλή είναι το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα και όχι οι ναζιστές δολοφόνοι.


Καλούμε το λαό των γειτονιών του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας να μην σταθούν ούτε μοιραίοι, ούτε άβουλοι, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη να ξεριζώσουμε το φασισμό και να τσακίσουμε τους φασίστες στην περιοχή μας. Να μην επιτρέψουμε τους φασίστες να προκαλούν τη μνήμη μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο πως δεν τους φοβόμαστε. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές φαίνεται πως οι συμμορίτες Χρυσαυγίτες αναζητούν στις εργατογειτονιές του Πειραιά που μαστίζονται από τη φτώχια και την ανεργία τα επόμενα θύματά τους, τους επόμενους Παύλους. Δε θα τους το επιτρέψουμε.


Θέλουμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, τους μετανάστες και όλο το λαό των γειτονιών μας να συμμετάσχουν σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος. Η προσπάθεια των δολοφόνων να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών θα πέσει στο κενό γιατί θα μας βρουν όλους απέναντι τους! Η μάσκα της Χρυσής Αυγής «που πολεμάει το σύστημα» έπεσε με τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα. Να υψώσουμε τείχος αδιάβατο στον φασισμό, στα μνημόνια, τη φτώχεια και τον ρατσισμό.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι
την Παρασκευή 31 Γενάρη στις 18:00 στην Π. Τσαλδάρη,
στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα


Καλούμε σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς και αντιφασιστικές συλλογικότητες να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της Παρασκευής 31/1.




ΚΑΛΟΥΝ:


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Κερατσινίου- Περάματος-''Νίκος Πλουμπίδης''
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Νίκαιας-Ρέντη
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πειραιά-Δραπετσώνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πειραιά- «Ρήγας Φεραίος»
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας- «Η Πρόοδος»
Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος
Δημοτική Κίνηση «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΕΕΡΦΑ
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Λαϊκή Αντίσταση




 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.