Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.31 Ιανουαρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής : Βαφτίζει «φιλοξενούμενους» τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

 
 
 
Στην «παραχώρηση» εργαζομένων στο «Αττικόν» Νοσοκομείο προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής πριν λίγες μέρες. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν προσληφθεί μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», επιβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια όχι μόνο συμβάλλει στη διαμόρφωση πάμφθηνου και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, αλλά και ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίησή του μέσα από το σύγχρονο «δουλεμπόριο».
 
Δύο ακόμα πτυχές αυτής της «παραχώρησης» δείχνουν με ποιο τρόπο τα προγράμματα παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη δημιουργία στρατιών εργαζομένων χωρίς δικαιώματα. Η μία είναι ότι οι επτά εργαζόμενοι που δόθηκαν «δανεικοί» στο νοσοκομείο, θεωρούνται ότι «φιλοξενούνται» (!) σε αυτό.
Θυμίζουμε ότι στους όρους του προγράμματος, οι πενταμηνίτες χαρακτηρίζονται «ωφελούμενοι». Ετσι, εξαφανίζεται το γεγονός ότι πρόκειται για εργαζομένους και μαζί με αυτό παραγράφονται τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει για τους άλλους συναδέλφους τους. Να πως διατύπωσε το δανεισμό των εργαζομένων η Περιφέρεια στο «Αττικόν» νοσοκομείο: «Ως εκ τούτου προτείνουμε να φιλοξενηθούν στο νοσοκομείο της αρμοδιότητάς σας τα παρακάτω άτομα για χρονικό διάστημα πέντε μηνών»!

Η δεύτερη πτυχή, είναι ότι αυτή η «φιλοξενία» στοιχίζει πολύ ακριβά στους ίδιους τους «φιλοξενούμενους». Συγκεκριμένα, η διοίκηση του νοσοκομείου απαιτεί να δουλεύουν πλήρες ωράριο, βάρδιες και φυσικά σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Ολα αυτά μόνο με 19,6 ευρώ τη μέρα (!) για εργαζομένους 25 ετών και άνω, με 17,1 ευρώ τη μέρα (!) για εργαζομένους κάτω των 25 ετών, χωρίς ασφάλιση για ανθυγιεινή εργασία. Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι καλούνται να προσφέρουν υπηρεσίες ως νοσηλευτές και άλλες παρεμφερείς ειδικότητες.

Για το ζήτημα αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια έκαναν παρέμβαση σήμερα Πέμπτη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Κ. Παπαντωνίου, (για χρόνια στέλεχος της ΠΑΣΚ και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ) απαιτώντας να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια.

Πηγή : 902 via  http://e-oikodomos.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.