Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.03 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στους ελεγκτές –«κεφαλοκυνηγούς». Όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό. (Δελτίο Τύπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας)

 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι εργοδοτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και το γνωστό δεκανίκι τους η Πανεργατική, για μια ακόμα φορά απέδειξαν ότι είναι «βασιλικότεροι» της αντιλαϊκής μνημονιακής κυβέρνησης της ΕΕ , του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.Απέδειξαν επίσης τον άθλιο ρόλο τους στο ξεπούλημα εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών και την άμεση σχέση τους με την καθυπόταξη των εργαζομένων των αστικών μεταφορών, στις ορέξεις της Τρόικα και της κυβέρνησης , στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση τους, «φροντίζοντας» ταυτόχρονα να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους.


Όπως και οι καθοδηγητές τους στην ΓΣΕΕ -που μετέτρεψαν το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργατών , σε δουλεμπορικό γραφείο - έτσι κι αυτοί μέσα από μια -το λιγότερο κατάπτυστη- επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας αναγνωρίζουν και νομιμοποιούν όλους τους μνημονιακούς νόμους (4024 ,4093-3920) χωρίς καν να το έχουν γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους.


Η υπογραφή της κατάπτυστης συλλογικής σύμβασης έγινε με απόφαση του ΔΣ του Συνδικάτου εργαζομένων και ψήφους 9 υπέρ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- Πανεργατική) και 8 κατά (ΕΑΣ, ΔΑΣ, Ανεξάρτητη Παρέμβαση και ανεξάρτητων) και χωρίς να δοθεί στα μέλη του ΔΣ το κείμενο της σύμβασης.


Στο άρθρο 19 νομιμοποιούν τον κατασταλτικό και ανάλγητο μηχανισμό των ελεγκτών- «κεφαλοκυνηγών» και την αμοιβή τους στο 50% του προστίμου, δηλώνουν δηλαδή ότι είναι σύμφωνοι με τους στόχους του μνημονίου και της κυβέρνησης, που λέει πως πρέπει οι εργαζόμενοι να γίνουν εισπράκτορες 8 εκατομμυρίων ευρώ κυνηγώντας άνεργους, χαμηλόμισθους και φτωχούς συμπολίτες μας.


Μ' αυτό το άρθρο, θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους στις μεταφορές απέναντι στην κοινωνία, να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, να εναντιωθούν με τα μαζικά κινήματα ούτως ώστε όταν θα προχωρήσουν τα άθλια σχέδια τους για ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι να βρεθούν μόνοι τους.


Επίσης αποδέχονται έμμεσα την μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για τις μεταφορές, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση κι άλλο, του συγκοινωνιακού έργου.


Η ΕΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στην ΟΣΥ να ακυρώσουν στην πράξη την ΕΣΣΕ της υποταγής και να αγωνιστούν για υπογραφή σύμβασης που να καλύπτει τις ανάγκες τους.


Καλούμε τους εργαζόμενους να μην παίξουν τον ρόλο του «κεφαλοκυνηγού» απέναντι σε άλλους εργαζόμενους, απέναντι στην εξαθλιωμένη οικονομικά κοινωνία, απέναντι στον φτωχοποιημένο λαό.


Ο μόνος μας δρόμος είναι η αλληλεγγύη και οι μαζικοί ανατρεπτικοί αγώνες.
 
Κι αυτόν θα ακολουθήσουμε!!!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ


02/02/2014
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.