Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



22 Φεβρουαρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία-Έφυγε απ' το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς




Μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών από το κυβερνών «Κόμμα των Περιοχών» ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν πως ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σήμερα το πρωί εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο και αναχώρησε για την ανατολική Ουκρανία και την πόλη Χάρκιφ ενώ η προεδρική κατοικία φερόταν να έχει περάσει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον Πρόεδρο, αυτός βρίσκεται στην περιοχή για προγραμματισμένη εκδήλωση στην περιοχή της Σεβαστούπολης και είχε ανακοινωθεί ότι θα έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα σε τοπικό κανάλι.

Ταυτόχρονα σήμερα το πρωί υπέβαλε την παραίτησή του και ο πρόεδρος της Βουλής Βλαντιμίρ Ρίμπακ -ένας εκ των στενών συνεργατών του Γιανουκόβιτς- επικαλούμενος λόγους υγείας.

Στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ψήφισης διαφόρων αποφάσεων που αφορούν στην ανάθεση αρμοδιοτήτων σε μέλη της, καθώς από τις παραιτήσεις έχουν μείνει κενές θέσεις τόσο στο κοινοβούλιο και τις επιτροπές του όσο και στην κρατική διοίκηση.

Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ο Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα φέρει στη Βουλή πρόταση για την άμεση παραίτηση του Γιανουκόβιτς και την πραγματοποίηση εκλογών μέχρι τις 25 Μάη, ζήτημα που αναμενόταν να ψηφιστεί αργότερα σήμερα.

2 σχόλια:

  • TRASH says:
    22 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:29 μ.μ.

    Μάλλον βγαίνει από την μπουζού και η Τιμοσένκο.
    http://www.koutipandoras.gr/article/107458/apofylakizetai-i-gioylia-timosenko
    Η αναλογία είναι δηλαδή, σαν να πέφτει εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά από ένοπλες(!!) διαδηλώσεις της ΧΑ που έχουν την άμεση υποστήριξη της ΕΕ και των αμερικάνων, και μετά να βγάζουν από την φυλακή τον ...Τσοχατζόπουλο για να κυβερνήσει την χώρα...

  • Avantgarde says:
    22 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:21 μ.μ.

    Ουκρανία: άλλη μια μαύρη σελίδα της αστικής αντεπανάστασης http://fb.me/3669OaNTJ

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.