Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



04 Μαΐου 2014

Εξοργισμένοι κάτοικοι διώχνουν τα ουκρανικά στρατεύματα



Οι κάτοικοι της ανατολικής ουκρανικής πόλης Kramatorsk έδιωξαν όσα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εισέλθουν στους δρόμους της πόλης με οργή και ύβρεις . Οι στρατιώτες και τα τανκς είχαν σταλεί για την «απελευθέρωση των ανθρώπων από φιλο-ρώσους τρομοκράτες», σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου. Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ.

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική καταστολή των αντικυβερνητικών ακτιβιστών στην ανατολική Ουκρανία έχει απεικονιστεί ως μια προσπάθεια για την απελευθέρωση των ντόπιων οι οποίοι κρατούνται “όμηροι” από τους Ρωσόφιλους ”τρομοκράτες” και  ”αυτονομιστές”. Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov πρόσφατα ονόμασε την εκστρατεία ως ”αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον της ομάδας σαμποτάζ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών ( GRU ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας” στη σελίδα του στο Facebook .
Περιέργως , όμως , οι Ουκρανοί της Ανατολικής πλευράς που “απελευθερώθηκαν” από τα στρατεύματα του Κίεβου δεν φαίνεται να είναι καθόλου ευγνώμωνες για τα τεθωρακισμένα οχήματα περιαγωγής μέσα στις πόλεις και τους στρατιωτικούς  με ή χωρίς διακριτικά που πυροβολούν και επιτίθενται ενάντια στους υποστηρικτές της ”αποσχισμένης” Δημοκρατίας του Ντόνετσκ . Δεκάδες ακτιβιστές και άοπλοι πολίτες έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Ντόνετσκ , όπου πολλοί άνθρωποι ανοιχτά κινητοποιήθηκαν υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την αυτονομία από το Κίεβο.
http://www.nostimonimar.gr/pigenete-piso-sto-kievo-fasistes-videones/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.