Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



28 Φεβρουαρίου 2012

Σοσιαλδημοκρατική επαναθεμελίωση

Στα πλαίσια της αναγκαίας αν και σχετικά άχαρης πολεμικής , με όλες τις εκφάνσεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας,  της προτίμησής μου, στην ωμή -πολιτική- διένεξη, και της αποστροφής μου στις ¨αριστερές¨  political correct αστικού τύπου ευγένιες, και δεδομένου ότι απόψε ανακάλυψα το κάτωθι video, σκέφτηκα να μην αφήσω την ευκαιρία αναξιοποίητη. Άλλωστε έχω αρκετές φορές εκφράσει την γνώμη μου για το πραγματικά αξιομνημόνευτο, νεοκεϋνσιανό σοσιαλδημοκρατικό τόξο που συγκροτείται απο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΛΕ, και λειτουργεί ως πολιτικόιδεολογικό "τρίγωνο των βερμούδων" για κάθε επαναστατική κομμουνιστική θεώρηση . Η επιβεβαίωση για άλλη μια φορά είναι μπροστά στα μάτια μου και γω επιμένω να εκπλήσσομαι κάθε φορά... Που θα πάει θα το πάρω απόφαση... 

 and the show begins....

Παραθέτω λοιπόν, απόσπασμα απο συνέντευξη του Αγγελου Χάγιου στέλεχους του ΝΑΡ, ο οποίος εκπροσωπεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.








Λίγο μετά τα 3 λεπτά μετά την ερμηνεία της ψήφου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως "αντισυστημική" ψήφο και την πρόταση της  "λύσης" που επικεντρώνεται αποκλειστικά ("η λύση είναι μία") κατάργηση του χρέους:


Δημοσιογράφος: "λέει ο κύριος Ρόβλιας, πώς θα πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς;"

Α.Χ: "Αμέσως κε Ρόβλια, με τις δαπάνες που είναι για εξυπηρέτηση του χρέους,μια στροφή στο θέμα του τραπεζικού συστήματος, έλενγχο των τραπεζών, κοινωνικοποιήση των τραπεζών, με δημόσιο και κοινωνικό έλενγχο, και φορολογία των τραπεζών". Αμέσως μετά ξεκαθαρίζεται και το παράδειγμα μια τέτοιας πολιτικής πρότασης "δεξιά κυβέρνηση στην ουγγαρία το έκανε, δεξιά κυβέρνηση στην ουγγαρία"

σημείωση :


Η δεξιά κυβέρνηση στην ουγγαρία είναι η κυβέρνηση του Ορμπάν η οποία εκλέχτηκε το 2010 σε εκλογές που το νεοφασιστικό κόμμα πήρε 14%. Αυτή η κυβέρνηση η οποία προβάλλεται απο αυτή την αριστερά σαν παράδειγμα "εθνικής διαπραγμάτευσης" με το ΔΝΤ (επειδή όταν εκλέχτηκε η κυβέρνηση αρνήθηκε να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, προσπαθώντας να διασώσει όχι τον Ουγγρικό λαό αλλά την εθνική αστική τάξη) έχει προχωρήσει σε μπαράζ αυταρχικών μέτρων κατά του εργατικού κινήματος και του λαού: κήρυξε πόλεμο στα συνδικάτα, προωθεί "στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας για τους άνεργους", παρείχε πλήρη κάλυψη στο καθαρά φασιστικό κόμμα για πογκρόμ ενάντια στους Ρομά, φίμωσε τον τύπο, απαγόρευσε τις εκτρώσεις, περιόρισε της  «μη αναγνωρισμένες» θρησκείες, ποινικοποιήσε την έλλειψη στέγης, Πρόκειται για μια ακραία δεξιά κυβέρνηση η οποία έφτασε σε σημείο να φορολογήσει και τους σκύλους που δεν είναι ουγγρικής ράτσας!. Ακόμα όμως και η πολυδιαφημισμένη "αντίσταση" στο ΔΝΤ έχει τώρα "προσαρμοστεί" και ο Ορμπάν πρόσφατα κάλεσε την Ε.Ε σε νέες διαπραγματεύσεις για να "γεφυρωθεί το χάσμα". Αυτό είναι το παράδειγμα που προβάλλεται στο εργατικό κίνημα σαν παράδειγμα εφαρμογης "αριστερής πρότασης"

Ακολουθεί νέα ερώτηση απο Ρόβλια: "Μπορεί το δημόσιο να κάνει πάυση πληρωμών;".

Α.Χ "διακόσια πενήντα εκατομμύρια κύριε Ρόβλια, διακόσια πενήντα εκατομμύρια, θα έρθουν οι αγορές και θα σας παρακαλάνε (!!!!!), δεν θέλω όμως να μπώ στην διαχειριστική πλευρά (!!!)"


Ακολουθεί αμέσως η μη διαχειριστική πλευρά:


Α.Χ "Θα το βρείτε μπροστά σας και θα αναγκαστούμε να έρθουμε και εμείς που τώρα έχουμε ένα ρόλο (η συνέντευξη είναι μετά το..........1,8% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις.....δημοτικές εκλογές), να συζητήσουμε"



Τα σχόλια περιττεύουν. Προκύπτει ένα μόνο εύλογο ερώτημα:



Αν αυτά τα έλεγαν μόλις πήραν 1,8%, αν πάρουν παραπάνω τι θα λένε;




Καταλήγω με ένα πραγματικά εκπληκτικό τραγούδι απο την ανεπανάληπτη Σωτηρία Μπέλλου.Το τραγούδι  ακούγεται...σιωπηλά... και με... περίσκεψη...



5 σχόλια:

  • πάνος says:
    29 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:23 π.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα με την ύπαρξη και "άνδρωση" του διαχειριστικού αυτού τόξου της εκφυλισμένης Αριστεράς. Η (όχι και τόσο) ανίερη αυτή συμμαχία αποτελείται από τα πιο καιροσκοπικά στοιχεία της ρεφορμιστικής αριστεράς σήμερα.

  • avanti_maestro says:
    2 Μαρτίου 2012 στις 2:19 π.μ.

    Πάντως το θέμα είναι πολιτικό, απαιτεί πολιτική αντιμετώπιση και δεν είναι προσωπικό ή ζήτημα ατόμικοτήτων. Έχει να κάνει με τη πολιτική στροφή και όχι με το ποιος βρίσκεται στη κορυφή της εκάστοτε ιεραρχίας.

  • Ανώνυμος says:
    2 Μαρτίου 2012 στις 5:40 μ.μ.

    Traverso rossa
    εξαιρετικά κακεντρεχής "ανάλυση"(σε εισαγωγικά γιατί δεν βλέπω καμιά τέτοια)
    Ξεκινάς με μία γενική και αόριστη αναφορά περί σοσιαλδημοκρατικών τόξων λες και κάτι μας είπες. Και εγώ φίλε traverso rossa μπορώ να πως εσύ ή οργάνωση ή το κόμμα που υποστηρίζεις, που αν θυμάμαι καλά βέβαια δεν υπάρχει τέτοιο, είναι ρεφορμιστικό. Είσαι ένας ρεφορμιστής λοιπόν γιατί έτσι μου αρέσει. Αυτό όμως δεν αρκεί, όταν παίρνει κανείς θέση πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα, πρέπει σοβαρά να καταπιάνεται με αυτήν και αν μη τι άλλο να την επεξηγεί με τα εργαλεία που του παρέχει και η μέθοδος που έχει επιλέξει. Τώρα εσύ είσαι μαρξιστής, χρησιμοποίησε λοιπόν τα μέσα έρευνας και ανάλυσης που σου παρέχει ο μαρξισμός και άσε τα διαφημιστικά σποτάκια με την ατάκα τύπου political correct που λες και εσύ για να κουνήσουν την ουρά τους από ενθουσιασμό ορισμένοι.

    Λες λοιπόν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο σύγχρονος ρεφορμισμός προσωποποιημένος γιατί ο Χάγιος είπε ότι αναδιαπραγμάτευση του χρέους έκανε μέχρι και η Ουγγαρία με δεξιά κυβέρνηση(γιατί αυτή είναι η διατύπωση, ξαναδες το). Τα θερμά μου συγχαρητήρια, έκανες την ανακάλυψη του αιώνα, τρέξε να κατοχυρώσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα γιατί είναι και ξέφραγκο αμπέλι το ίντερνετ...

    Δύο λόγια μονάχα γι'αυτό : Το γεγονός πως μία σειρά από χώρες, ανάμεσα τους και η Ουγγαρία, έφτασαν να κάνουν αναδιαπραγμάτευση αναδεικνύει πως το αδιέξοδο για το λαό με απότέλεσμα τη τεράστια πολιτική πίεση που δέχονται οι αστικές κυβερνήσεις καθώς και η υλική αναγκαιότητα είναι τέτοια που αναγκάζει και το λύκο να ντυθεί πρόβατο και να πάρει σε περιοσρισμένη κλίμακα και για μικρό χρονικό διάστημα φιλολαϊκά μέτρα. Προφανώς το παράδειγμα το Χάγιου χρησιμοποιείται από αυτήν την σκοπιά. Ποιο το νόημα πες μου τσακάλι μου να βγει στη τηλεοραση και να υπερασπιστεί όχι την Αργεντινή ας πούμε του Κίρχνερ(για την οποία αντιπαρέρχεται τις προβοκατόρικες ερωτήσεις της ανίδεης δημοσιαγράφου) αλλά την Ουγγαρία των ακροδεξιών με τους φασίστες αξιωματική αντιπολίτευση. Αν μη τι άλλο ο λιγοστός χρόνος που του δίνεται και οι πιέσεις από τους δημοσιογράφους δεν του δίνουν τη δυνατότητα να διασαφηνίσει πλήρως τις θέσεις του καθώς ο ίδιος είναι φανερό πως θέλει να κεντράρει στη "λύση" που είναι η διαγραφή του χρέους και τα λοιπά.

    Αν θες να γίνει σοβαρή συζήτηση περί τακτικής και στρατηγικής και τη σύνδεση τους καθώς και πως τα αντιλαμβάνεται αυτά το ναρ και η ανταρσύα ας γίνει αλλά μη καταλήγεις σε εύκολα συμπεράσματα τα οποία μόνο προβοκατόρικα μπορεί να είναι.

    Τέλος όταν σε ρωτάει ένας απλός άνθρωπος(και όχι οι πανσοφοι μπλόγκερς του διαδικτύου)πως θα παρεί την επόμενη της επανάστασης το μισθό του εσύ του λες κάτσε να χτίσουμε σοσιαλισμό πρώτα?
    Τα 250 ΔΙΣ που λέει ο Χάγιος που δίνουμε κάθε 2 3 χρόνια στην εξυπηρέτηση του χρέους θα τα δώσουμε αμέσως σε μισθούς συντάξεις και ανασυκρότηση. Οι αγρές που θα ρθουν και θα μας παρακαλάνε είναι απάντηση στα παπαγαλάκια που παπαγαλίζουν τα περί απομόνωσης. Πάλι θα τρέξουν να μας δανείσουν οι ληστές και τοκογλύφοι καπιταλιστές και εμείς θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε με όποιο τρόπο μπορούμε τις αντιφάσεις τους.

    Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πρόγραμμα, για το οποίο και αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα εμβάθυνσης. Εχουν δεσμούς με το λαϊκό κίνημα και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα. Αν ενδιαφέρεσαι να γίνει ουσιαστική συζήτηση ας γίνει πάνω σε αυτά και όχι σε διαστρεβλώσεις τρίλεπτων τοποθετήσεων μελών τους στη τηλεόραση.

  • Ανώνυμος says:
    2 Μαρτίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

    Traverso Rossa χρίστηκες και εσύ προβοκάτορας- "μη καταλήγεις σε εύκολα συμπεράσματα τα οποία μόνο προβοκατόρικα μπορεί να είναι γράφει το σχόλιο"-επειδή τόλμησες να κάνεις κριτική (τι κριτική δηλαδή μια ομιλία αντέγραψες).

    Συγχαρητήρια καλώς ήρθες στην πραγματικότητα της κοινής δράσης της αριστεράς.

    Και μάλιστα παρέα με τον χαρακτηρισμό σου ως προβοκάτορα πηγαίνουν και μια σειρά αντίστοιχα σχόλια όπως:

    α) Το παράδειγμα της Ουγγαρίας δικαιολογείται με βάση την εκάστοτε σκοπιά που το χρησιμοποιεί ο καθένας. Δηλαδή μια ακροδεξιά κυβέρνηση και οι επιλογές της μπορούν να χρησιμοποιούνται είτε απο δεξιά, είτε απο αριστερή σκοπιά. Αν αυτός που χρησιμοποιεί το παράδειγμα δηλώνει αριστερός και αντικαπιταλιστής, ακόμα καλύτερα. Αν ήταν ο Καμμένος τότε θα γινόταν κριτική. Με άλλα λόγια η πολιτική είναι σωστή το θέμα είναι ποιος την εφαρμόζει. Δηλαδή η ψέύτικη αντίσταση του Ορμπάν στο ΔΝΤ δικαιολογείται γιατί το λέει ο.....Χάγιος
    Άρα και πολλά απο αυτά που λέει το ΛΑΟΣ είναι ενδεχομένως σωστά αλλά το θέμα είναι απο πια σκοπιά τα λέμε....

    β) Παραπέρα συμπληρώνεται απο το επιχείρημα ότι ο ομιλητής πιεζόταν απο τους δημοσιογράφους; μα ο ομιλητής περιγράφει απλά την γραμμή του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και όταν έστηναν την financialy supported by the European Union ΕΛΕ πιεζόντουσαν απο τους δημοσιογράφους; και όταν στήριζαν τους νεοκευνσιανούς αριστερούς οικονομολόγους πιεζόντουσαν απο τους δημοσιογράφους; και όταν έφτιαξαν μέτωπα πάνω σε ένα ανεφάρμοστο διαχειριστικό πρόγραμμα με αυτούς που για πολλά χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες πιέστηκαν απο τους δημοσιογράφους; και τον Δεκέμβρη απο τους δημοσιογράφους πιεζόντουσαν; και τα στελέχη του ΝΑΡ που υποστηρίζουν ανοιχτά την αριστερή κυβέρνηση εντός του Καπιταλισμού απο τους δημοσιογράφους πιέζονται;


    γ) Και στο τέλος ακολουθεί και ένα τρανταχτό ψέμα στο όνομα μάλιστα των απλών ανθρώπων.



    "όταν σε ρωτάει ένας απλός άνθρωπος(και όχι οι πανσοφοι μπλόγκερς του διαδικτύου)πως θα παρεί την επόμενη της επανάστασης το μισθό του εσύ του λες κάτσε να χτίσουμε σοσιαλισμό πρώτα?
    Τα 250 ΔΙΣ που λέει ο Χάγιος που δίνουμε κάθε 2 3 χρόνια στην εξυπηρέτηση του χρέους θα τα δώσουμε αμέσως σε μισθούς συντάξεις και ανασυκρότηση. Οι αγρές που θα ρθουν και θα μας παρακαλάνε είναι απάντηση στα παπαγαλάκια που παπαγαλίζουν τα περί απομόνωσης. Πάλι θα τρέξουν να μας δανείσουν οι ληστές και τοκογλύφοι καπιταλιστές και εμείς θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε με όποιο τρόπο μπορούμε τις αντιφάσεις τους".


    Όμως στο βίντεο που ανάρτησε ο Traverso Rossa δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά σε καμία επανάσταση ούτε στην επομένη της επανάστασης όπως υποστηρίζει το παραπάνω σχόλιο. Προτείνεται σαν διαχειριστική και εφικτή τακτική και για αυτό αναφέρεται και το κυβερνητικό παράδειγμα.


    Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βεβαίως και έχουν πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα ξεκάθαρα διαχειριστικό με αντικαπιταλιστική φρασεολογία. Ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζει, εξάλλου υπάρχουν πολλά παρόμοια και σε μεγαλύτερους σχηματισμούς. Όμως μην μας το προβάλετε και ώς αντικαπιταλιστικό. Ούτε καν για έξοδο της χώρας απο την Ε.Ε δεν λέει αλλά το ρίχνει σε κάτι γενικές διατυπώσεις "ρήξη" κλπ για να διατηρεί αριστερή ταμπέλα.

    Τέλειωσαν τα ψέματα.

  • Unknown says:
    2 Μαρτίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

    οχι και ανάλυση. ενα βίντεο ανάρτησα. αν αυτό στην ανταρσυα το θεωρείτε ανάλυση ή "ανάλυση" οκ ο καθένας ότι μπορεί. ανάλυση κάνει ο χάγιος όχι έγω. οπότε απευθύνσου εκεί.

    σε ρωτάνε εσένα τζιμάνι οι εργάτες και τους απαντάς αυτό που έγραψες εδώ και φεύγουν ανακουφισμένοι ; τι λε ρε παιδί . τόσο απλό... του λες δηλαδή ότι θα τους πληρώσεις μισθούς και συντάξεις και ταυτόχρνα θα παίζεις και με τις αντιφάσεις των αστών ε ; υποθέτω στο"αντικαπιταλιστικό" monopoly όλα αυτά...


    κοιτα φιλαράκο επέιδή τώρα γύρισα απ τη δουλειά και δεν έχω χρόνο και διάθεση. μάζεψε κανα επιχείρημα πάνω του μέσου όρου. όχι παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τέτοια έτσι ; Νομίζω για αυτά καλύτερα να απευθυνθείς στο site του ΙΣΤΑΜΕ
    είσαι σε λάθος blog.

    και μην ξεχάσω μην μου εξηγήσεις το καινοφανές ότι πρώτα λύνουμε τα άμεσα και μετά κάνουμε επανασταση και μετά κομμουνισμό και μετά .....

    παλιό, ηττημένο ιστορικά, και κυρίως ατελείωτα βαρετό

    λοιπόν έχεις ακόμη μια ευκαιρία, να βάλεις 5 επιχειρήματα στην σειρά, αφού πρώτα αλλάξεις το υφάκι.

    σπαστα και ξαναρίχτα

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.