Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.28 Μαρτίου 2012

αριστερά "μπουλούκια"Στα πέτρινα χρόνια όργωναν όλη την Ελλάδα, τα λεγόμενα "μπουλούκια" περιοδεύοντες θεατρικοί θίασοι που έδιναν μιαν  ανάσα πολιτισμού στην ελληνική ύπαιθρο.
Στα δικά μας πέτρινα χρόνια , έχουμε τα δικά μας "αριστερά μπουλούκια" που περιδιαβαίνουν σε κανάλια, καφενεία, χωριά και πόλεις και λένε περίπου τα παρακάτω : 

ΔΗΜΑΡ : Μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ, αποδοχή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Στόχος : ένα καλύτερο μνημόνιο που θα επιτευχθεί μέσω της διαπραγματευτικής δεινότητας του Κουβέλη !!


ΣΥΡΙΖΑ : Μέσα στην ΕΕ και στο ευρω, προσδοκώντας στον "μαρασμο" της ΕΕ και στην διάλυση της ΕΕ, καθώς η τελευταία έχει εισέλθει σε διαδικασία αποσάθρωσης !!!. Στόχος : να έχουμε όλοι ένα πιάτο φαί που λέει και ο Τσίπρας

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΥΡΙΖΑ : Έξω απ ΄το ευρώ μέσα στην ΕΕ. Στόχος : Η σοσιαλιστική ανασυγκρότηση της χώρας με καπιταλισμό και ΕΕ !!!!ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ¨Εξω απο το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ, έξω απο την ΕΕ, μέσα στην ΕΕ με κατεύθυνση την έξοδο, έξω απο την ΕΕ με κατεύθυνση την είσοδο... Στόχος : who knows ?

Τους φαντάζεστε όλους αυτούς μαζί ή σε συνδυασμούς σε μια "αριστερή κυβέρνηση" ;  Μιλάμε για το απόλυτο πάρτυ για την αστική πολιτική

Δεν είναι να απορεί κανείς, που το αστικό πολιτικό σύστημα διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και απορροφά τους κραδασμούς του, δημιουργώντας στα δεξιά του, ζώνες ταξικής αποσυμίεσης.

Αφού τα "αριστερά μπουλούκια" μας δεν αποτελούν παρά  περιοδεύοντες θίασους, όνειδος για τα παλιά "μπουλούκια", ανώδυνη διαμαρτυρια για την αστική ηγεμονία, επικίνδυνη παρουσία για την εργατική τάξη.

Τόσα χρόνια, τόσοι αγώνες, τόσες ελπίδες για να προκύψουν όλοι αυτοί. Τι να γίνει κάθε εποχή έχει τους... πολιτικούς  "εφιάλτες " της.

2 σχόλια:

 • Αντωνης says:
  28 Μαρτίου 2012 - 4:00 μ.μ.

  "-Είναι όμως είδος της ΕΟΚ οι πατάτες. Πρέπει να χετε μία άποψη. Να φύγουμε ή να μη φύγουμε;
  -Άποψη εγώ δεν έχω. Παπανδρέου άποψη έχει.
  -Ναι, ποια είναι η άποψη του πρωθυπουργού, την ξέρετε;
  -Και μέσα και έξω, και μέσα κι έξω, κι εξώμεσα και μέσα λαέ της Ελλάδας, λαέ της Αθήνας. Πατάτες, πάρ' τε κυρίες μου πατάτες."

  Τι προφήτης ήταν ο π...ς!

  http://www.youtube.com/watch?v=Bc9_eslt6WY

 • traversorossa says:
  28 Μαρτίου 2012 - 10:17 μ.μ.

  Πολύ καλο Αντωνη. όντως προφητικό...

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.