Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



06 Αυγούστου 2012

Χρήσιμοι ηλίθιοι





Με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας ενός κοριτσιού στον νησί της Πάρου και την ομολογία ενός Πακιστανού πως διέπραξε την απόπειρα –σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας- έχει γεμίσει το internet με ρατσιστικά σχόλια ανορθόγραφων ελληναράδων, που ενώ αγνοούν βασικούς κανόνες γραμματικής και σύνταξης, εμφανίζονται βέβαιοι για την φυλετική φύση της εγκληματικής συμπεριφοράς, που φυσικά δεν αποτελεί ιδίωμα της ελληνικής φυλής η οποία εξ ορισμού απεχθάνεται το έγκλημα σε κάθε του εκδοχή.

Λοιπόν, υπάρχουν κάποια απλά, εύληπτα και προσεγγίσιμα με σχετική ευκολία ακόμη και από τον μέσο ηλίθιο μικροαστό ,δεδομένα :

1. Ζούμε στον καπιταλισμό

2. Ζούμε σε καπιταλισμό σε κρίση. Αυτό σημαίνει πόλεμο, ανέχεια, φτώχεια , εξαθλίωση

3. Αυτό το γεγονός αφορά όλες τις φυλές

4. Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μεταναστεύουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή

5. Η εγκληματικότητα δεν είναι εισαγόμενο είδος, αλλά ενδημική πλευρά του καπιταλισμού, που δημιουργεί σε διεθνικό και εθνικό επίπεδο ανθρώπινα γκέτο όπου γεννάται, ριζώνει και επεκτείνεται η μαύρη οικονομία που μεταφράζεται σε εμπόριο όπλων, πορνεία, ναρκωτικά και κάθε εκδοχή εγκληματικότητας

6. Η μαύρη οικονομία είναι δομική πλευρά του καπιταλισμού και όχι παραφωνία του. Δηλαδή το έγκλημα που παράγει κέρδος είναι καθόλα αποδεκτό στον καπιταλισμό και καθοριστική πλευρά του, που αναζωογονεί και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

7. Το έγκλημα που φέρεται να διέπραξε ο Πακιστανός θα μπορούσε να το διαπράξει έλληνας, γερμανός, αυστραλός, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την φυλή ή την εθνικότητα αν και θα αποδείκνυε πως κάθε άνθρωπος σε συνθήκες καπιταλισμού και σε δεδομένες συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης είναι δυνατό να εμφανίσει εγκληματική συμπεριφορά κάθε είδους.

8. Η εγκληματικότητα θα αυξάνει όσο αυξάνει η καπιταλιστική κρίση. Γιατί η εγκληματικότητα δεν έχει το χρώμα της εκάστοτε φυλής, αλλά το χρώμα του χρήματος. Έχει το πρόσωπο του καπιταλισμού που λειτουργεί ως φυλακή και αποθήκη ψυχών για γηγενείς και αλλοδαπούς που ζουν σε συνθήκες αβίωτης καθημερινότητας.

9. Οι φασίστες που έχουν αναλάβει τον ρόλο του σερίφη στα αστικά κέντρα και στην επαρχία, με την ανοχή και την συμμετοχή του μέσου ηλίθιου μικροαστού αποτελούν γέννημα ενός καπιταλισμού που αξιοποιεί τον φασισμό για να διασπείρει τον τρόμο και την σιωπή στην αρχή στους μετανάστες και στην συνέχεια σε όποιον αντιστέκεται απέναντι στην καπιταλιστική βία και τρομοκρατία.

10. Η αρρώστια που γεννάει αυτό το σύστημα, είναι απόλυτα μεταδοτική και είναι εύκολο από βλάκας μικροαστός να μετατραπείς σε φτωχό άστεγο περιηγητή του κέντρου της Αθήνας ψάχνοντας κάθε τρόπο για να επιβιώσεις. Τότε surprise ! θα σαι και ΕΣΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Και ίσως τότε, ίσως… αρχίζεις να καταλαβαίνεις…



Δεν υπάρχει χειρότερο είδος ανθρώπου σε κάθε εθνικότητα και φυλή από αυτό του μικροαστού, που αποτελεί εκμαυλισμένη εκδοχή, αρρωστημένο παράγωγο της αστικής πολιτικής και του αστικού πολιτισμού που αξιοποιείται από τους κτήτορες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, ως χρήσιμος ηλίθιος για να διατηρήσουν και διαιωνίσουν την κυριαρχία τους.


Είναι ο ίδιος χρήσιμος ηλίθιος που θρέφει,στηρίζει και ψηφίζει τον φασισμό, δηλαδή τον ωμό, αιμοσταγή καπιταλισμό.  Δεν είναι άλλος απο τον μικροαστό της διπλανής πόρτας που εξαντλεί την γενναιότητα του σε ανήμπορους μετανάστες ενώ ζει γονυπετής, πειθαρχώντας με ευχαρίστηση και ικανοποίηση στην εξουσία του αφεντικού , στην εξουσία του νόμου και της τάξης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.