Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



05 Νοεμβρίου 2013

Μην φοβηθείς να απεργήσεις


Να φοβηθείς μια ζωή υπό το καθεστώς του φόβου σε κάθε σου βήμα

Αύριο ξημερώνει μια μέρα απεργίας. Μια απεργία που η συμμετοχή σε αυτή δεν αποτελεί απλά καθήκον ή δικαίωμα όλων εμάς, που για να ζήσουμε πουλάμε την εργατική μας δύναμη, τις γνώσεις μας, και την φαντασία μας, την ίδια μας την ζωή. Αποτελεί μονόδρομη επιλογή για κάθε εργαζόμενο , για κάθε άνεργο , για κάθε νέο να δηλώσει την δική του παρουσία, την δική του καθολική άρνηση απέναντι στον καπιταλιστικό όλεθρο που διαλύει ζωές, κατακρεουργεί ανθρώπους, οδηγεί τον κόσμο της δουλειάς στην απόλυτη και ολοσχερή εξαθλίωση.

Αύριο δεν απεργούμε για να διαπραγματευτούμε την λιγότερη βίαιη, την λιγότερο επώδυνη
προσαρμογή της ζωής και των αναγκών μας στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αύριο δεν απεργούμε για να ζητήσουμε να μας επιτραπεί να ζήσουμε με ηρεμία και υπακοή με αντάλλαγμα λίγα ψίχουλα από τα υπερκέρδη του κόσμου του κεφαλαίου.

Αύριο δεν απεργούμε γιατί στ' αλήθεια πιστεύουμε όπως μας παραμυθιάζουν, ότι μπορεί να υπάρξει εθνική ανάπτυξη για τους εργαζόμενους με ανέγγιχτες τις καπιταλιστικές δομές στην οικονομία, ότι στ 'αλήθεια μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και ελευθερία για τους εργάτες με ανέγγιχτες τις ολοκληρωτικές και φασιστικές δομές της αστικής δημοκρατίας.

Αύριο δεν απεργούμε γιατί στα σοβαρά πιστεύουμε ότι έχουμε τίποτα να ενώσουμε με την συνδικαλιστική και εργοδοτική γραφειοκρατεία που έχει δώσει γη και ύδωρ στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο. Αύριο δεν απεργούμε γιατί στα σοβαρά θεωρούμε ότι οι έμμισθοι αχυράνθρωποι του συνδικαλισμού, οι έμμισθοι επαγγελματίες των ¨αγώνων¨ έχουν κάτι να προσφέρουν στην υπόθεση της χειραφέτησης των εργαζόμενων. Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες και η εργατική πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Είναι προσωπική επιλογή αξιοπρέπειας, είναι πολιτική επιλογή και στάση ζωής, που δεν μπορεί να εξαργυρώνεται με φράγκα που απλόχερα παρέχει το αστικό κράτος. Γιατί άραγε ;

Αύριο δεν απεργούμε δέσμιοι ονειρώξεων, ότι υπάρχει πιθανότητα “αναίμακτης” επιστροφής στην προ κρίσης εποχή. Ότι υπάρχει πιθανότητα βελούδινης , ομαλής μετάβασης σε ένα καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως φαντασιώνονται οι σαλονάτοι αριστεροί, τα γνωστά αριστερά κατοικίδια της αστικής πολιτικής.

Αύριο απεργούμε με το αίτημα της ανατροπής της κυβέρνησης του κεφαλαίου. Ανατροπή από την εργατική τάξη και τον λαό,γιατί μονό έτσι μπορεί να επιβληθεί και να πραγματωθεί η ολοκληρωτική αλλαγή του οικονομικού και πολιτικού status quo.

Αύριο απεργούμε για την έξοδο από την ΕΕ, για την διάλυση και την ανατροπή μιας καπιταλιστικής συμμαχίας που χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της Ευρώπης, ως καύσιμη ύλη στις ανάγκες κερδοφορίας των επιμέρους αστικών τάξεων, βορά στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Αύριο απεργούμε γιατί το μέλλον των εργαζόμενων περνά μέσα από την ολοκληρωτική συντριβή του καπιταλιστικού παρόντος που εξοβελίζει τον κόσμο της εργασίας στο περιθώριο της ζωής, στο περιθώριο της ιστορίας.

Αύριο απεργούμε για το δικαίωμα στην δουλειά και στη ζωή όλων των εργατών της Ελλάδας. Ελλήνων και μεταναστών.

Αύριο απεργούμε, με στόχο η εργατική τάξη και ο λαός να απομονώσει και να διαλύσει τον φασισμό και τον ναζισμό, που γεννάται και αναπτύσσεται διασπείροντας τον εμφύλιο ανάμεσα στους εργαζόμενους. Αποκρύβοντας έτσι την ανάγκη ταξικής ενότητας του κόσμου της εργασίας απέναντι στο κεφάλαιο και στο πολιτικό προσωπικό του. Στο πολιτικό προσωπικό του οποίου αυτοδίκαια και αυταπόδεικτα ανήκει και η ΧΑ.

Αύριο απεργούμε για τα “μεγάλα”. Απεργούμε διεκδικώντας όλο τον κοινωνικό πλούτο, όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Απεργούμε διεκδικώντας την εργασία ως δικαίωμα και ως δημιουργία. Μια εργασία που θα απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, και θα τον κάνει συνδημιουργό της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας.

Αύριο απεργούμε, για να αποτελέσει αυτή η απεργία, έναυσμα για τον συνολικό ξεσηκωμό της εργατικής τάξης και του λαού. Για να παραλύσει το σύστημα που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση και εκμετάλλευση. Για να σπάσουν τα καπιταλιστικά γρανάζια που αλέθουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Για να καταστεί εφικτή , για να καταστεί δυνατή η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που θα αμφισβητήσει ολιστικά και θα ανατρέψει αμετάκλητα το σύνολο της αστικής καπιταλιστικής εξουσίας.

Αύριο απεργούμε χωρίς αυταπάτες, για τις παρούσες δυνατότητες του εργατικού κινήματος. Χωρίς αυταπάτες για την παρούσα αδυναμίας μας να πραγματώσουμε την συνολική απελευθέρωση από τα καπιταλιστικά δεσμά. Αλλά με την βεβαιότητα, ότι από σε αυτό το εργατικό κίνημα έλαχε ο κλήρος της ιστορίας να δώσει την μεγάλη μάχη. Σε όλους εμάς με τις αντιφάσεις μας, τις αμφιβολίες μας και τους φόβους μας, δίνεται η δυνατότητα να αποπειραθούμε να περπατήσουμε στους δρόμους της συνολικής χειραφέτησης από την καπιταλιστική φυλακή.

Αύριο απεργούμε για να ξορκίσουμε τον φόβο και την ήττα.

Αύριο απεργούμε για να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο φόβος και η ήττα να αλλάξουν στρατόπεδο.

Αύριο απεργούμε. Δεν διαπραγματευόμαστε την ζωή και το μέλλον μας.

Αύριο απεργούμε. Δεν συναινούμε και δεν υπακούμε στις εντολές της φασιστικής αστικής δημοκρατίας

Αύριο απεργούμε και θα Νικήσουμε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.