Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



16 Φεβρουαρίου 2014

Προβολή, συζήτηση: Λαέ θυμήσου ο λόγος που πεινάς δεν είναι ο μετανάστης, αλλά ο Σαμαράς






Από το Φαρμακονήσι ως την άρση της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές και της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, η κυβέρνηση καταδιώκει μετανάστες και πρόσφυγες ποδοπατώντας στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι επιβιώνουν από την “αποτροπή” στα σύνορα, αντιμετωπίζουν την προοπτική της φυλάκισης επί 18/μηνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια με δηλωμένη την πρόθεση να τους γίνει “ο βίος αβίωτος” καθώς είναι ανεπιθύμητοι “λαθρο”μετανάστες “κακής ποιότητας”.

Την ίδια ώρα πάντως, ο βίος γίνεται αβίωτος και για χιλιάδες ντόπιους φτωχούς ανθρώπους που φυλακίζονται για χρέη, μένουν άστεγοι και επιβιώνουν στις ουρές των συσσιτίων απόρων ή – ακόμα χειρότερα – καταδικάζονται σε θάνατο από μαγκάλια στα σπίτια τους στην προσπάθειά τους να μην ξεπαγιάσουν. Οι πιο τυχεροί, βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας να κλείνουν, τις δομές του κοινωνικού κράτους να διαλύονται. Κι’ ενώ οι υπεύθυνοι της κοινωνικής εξαθλίωσης είναι για ντόπιους και μετανάστες είναι οι ίδιοι, μαζί με μεγάλα ΜΜΕ συνεπικουρούμενοι και από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί, έχουν βαλθεί να στήσουν έναν άνευ προηγουμένου εμφύλιο των φτωχών, στη βάση της υποκριτικής θεωρίας της “χωρητικότητας”. Μόνο που σ’ αυτούς που δεν χωράνε, έχουν πια προστεθεί και 1.500.000 ντόπιοι – κυρίως - άνεργοι, κάποιοι από τους οποίους παίρνουν το δρόμο της ξενιτειάς για άλλες χώρες που υπάρχει ακόμα ψωμί.
Για όλα αυτά η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Αθήνας σας καλεί να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να συντονίσουμε τη δράση μας την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο της Ανοιχτής Πόλης, εν όψει και των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν γύρω από την 21η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού. Η εκδήλωση θα ανοίξει με την προβολή συγκλονιστικών βίντεο και φωτογραφιών και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους προσκεκλημένους μας.

Σε κάθε περίπτωση εκ των προτέρων σας δηλώνουμε πως υποστηρίζουμε ακράδαντα το σύνθημα που φωνάζουμε στις διαδηλώσεις: “Λαέ θυμήσου, ο λόγος που πεινάς δεν είναι ο μετανάστης αλλά ο Σαμαράς”. Πιστεύουμε μάλιστα ότι τίποτε δεν έχει κριθεί στον κοινό αγώνα όλων των “από κάτω” ενάντια στους πρωταγωνιστές των πολιτικών εξαθλίωσής μας και σας καλούμε να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανατροπή τους.
 Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
Πηγή : http://www.kar.org.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.