Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



27 Μαρτίου 2014

Nεκρή μπροστά στην τηλεόραση… ύστερα από έξι μήνες τηλεθέασης





Μια 66χρονη Γερμανίδα βρέθηκε προχθές νεκρή μπροστά στην τηλεόρασή της. Φορούσε το νυχτικό της, δίπλα της είχε ένα περιοδικό με το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η τηλεόραση έπαιζε. Η γυναίκα αυτή ήταν πεθαμένη εδώ κι έξι μήνες και τη βρήκαν οι γείτονές της εξαιτίας της βαριάς μυρωδιάς που έβγαινε από το διαμέρισμα. Ο θάνατός της, λέει η αστυνομία, οφείλεται σε φυσικά αίτια.


Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μακάβριο ρεκόρ Γκίνες του πτώματος που πέρασε τα περισσότερα χρόνια μπροστά στην τηλεόραση ανήκει σε μια γυναίκα από την Κροατία, τη Χεντβίγκα Γκόλικ. Η γυναικα αυτή ήταν αγνοούμενη 42 χρόνια και τη βρήκαν το 2008 καθισμένη μπροστά στην τηλεόρασή της. Φαίνεται ότι η γυναίκα αυτή, που είχε γεννηθεί το 1924, έφτιαξε για τον εαυτό της ένα φλιτζάνι τσάι και ύστερα κάθισε στην αγαπημένη της πολυθρόνα μπροστά στην τηλεόραση γιατί το φλιτζάνι βρέθηκε σε ένα τραπεζάκι μπροστά στη συσκευή. Οι γείτονές της νόμιζαν ότι είχε πάει να μείνει στο διαμέρισμά της στο Ζάγκρεμπ. Η τελευταία φορά που την είδαν ήταν το 1966, όταν ήταν 42 χρόνων.



Μακάβρια προφητικός είναι ο τίτλος του εξαιρετικός βιβλίου του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Νιλ Πόστμαν: «Διασκέδαση μέχρι θανάτου» (Amusing ourselves to death) που εκδόθηκε το 1985. Στο εξώφυλλο (της επανέκδοσης) βλέπουμε το πορτρέτο μιας καθώς πρέπει τετραμελούς οικογένειας : μπαμπάς, μαμά και δυο παιδάκια, καθισμένοι στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, όλοι χωρίς κεφάλι. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στα ελληνικά το 1998, επανεκδόθηκε και θεωρείται ένα από τα καλύτερα του είδους του. Από το βιβλίο αυτό εμπνεύστηκε ο Ρότζερ Γουότερς των Πινκ Φλόιντ το άλμπουμ του Amused to death (o καλύτερος προσωπικός του δίσκος) που κυκλοφόρησε το 1992. Μάλιστα, αστειευόμενος ο Πόστμαν είχε πει: «Το γεγονός αυτό ανέβασε τόσο πολύ το κύρος μου στους φοιτητές μου, που δύσκολα μπορώ τώρα να αποκηρύξω τον Γουότερς ή τη μουσική του».
Πηγή : http://mao.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.