Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



16 Απριλίου 2015

Η συνέντευξη τύπου της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" για την " Πολιτική αγωγή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην δίκη της Χρυσής Αυγής" // γράφει ο Χρήστος Κρεμαστάς //





Σήμερα, 16.04.2015, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Κάποια σύντομα συμπεράσματα και στοιχεία: Καταρχήν, εκκωφαντική ήταν η απουσία των ΜΜΕ, τα οποία είχαν προσκληθεί εγκαίρως για να καλύψουν την συνέντευξη. Αυτό, πέραν του ότι επαναλαμβάνεται αδιάλειπτα σε όλες τις παρεμβάσεις του ταξικού κινήματος, είναι και ενδεικτικό του κλίματος που έχει καλλιεργηθεί και καλλιεργείται ενόψει της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής, ενός κλίματος «εξομάλυνσης», ήπιας αντιμετώπισης, χαμηλών τόνων, αποπολιτικοποίησης και απενοχοποίησης της δράσης και ιδεολογίας της και εν τέλει αθώωσής της. Τα ΜΜΕ προτίμησαν να υπερπροβάλλουν την καθοδηγούμενη από την ElDorado κινητοποίηση των εργαζομένων της, για πρώτη φορά με τόσο ζήλο και προθυμία, κατά την οποία κάλυψη κοντεύουμε να μάθουμε τα μικρά ονόματα των διαδηλωτών.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν τρεις δικηγόροι από τους επτά περίπου που παρίστανται ως πολιτική αγωγή εκ μέρους των θυμάτων του Περάματος, κατά τη γνωστή επίθεση των ναζιστών χρυσαυγιτών σε συνεργείο αφισοκόλλησης του ΚΚΕ, στην οποία δέχθηκαν δολοφονική επίθεση εργάτες, μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές της Ζώνης του Περάματος. Επίσης, τοποθετήθηκε ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ. Θέμα της συνέντευξης ήταν συγκεκριμένα «Η πολιτική αγωγή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής». Ειδικότερα, μέσω των θυμάτων της επίθεσης στο Πέραμα, οι δικηγόροι της Δημοκρατικής Συσπείρωσης θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή στην δίκη, εκπροσωπώντας και το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ώστε με τη συμβολή τους η δίκη να αξιοποιηθεί για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής οργάνωσης, του ρατσιστικού της χαρακτήρα, των διασυνδέσεων με τμήματα των επιχειρηματικών συμφερόντων και του κρατικού μηχανισμού, της βαθιάς απέχθειας που τρέφει αυτή για την εργατική τάξη και το κίνημά της και για κάθε αντιφασίστα και προοδευτικό άνθρωπο.
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.