Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



14 Ιουνίου 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει λαϊκή εντολή // γράφει ο Χρήστος Μιάμης //



Τι σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, και δεν θεωρεί χρήσιμο ή αναγκαίο να απευθυνθεί εκ νέου στην ελληνική κοινωνία, είτε με εκλογές , είτε με δημοψήφισμα, ώστε να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων, τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές ; Από που αντλεί αυτό το τεράστιο απόθεμα δημοκρατικής νομιμοποίησης, που της επιτρέπει να κρίνει μονομερώς πότε και πως μια συμφωνία είναι θετική, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων ;

Το ακροτελεύτιο όριο της λαϊκής εντολής της κυβέρνησης, είναι να παραμείνει η χώρα εντός της ΟΝΕ, χωρίς να υπογραφεί νέο μνημόνιο. Δηλαδή χωρίς να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για τον κόσμο της εργασίας.

Είναι φανερό πλέον και στο πιο δύσπιστο κυβερνητικό στέλεχος, ότι παραμονή στην ΕΕ και στην ΟΝΕ, χωρίς την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα, ως απαραίτητο συνοδευτικό, δεν υπάρχει ως επιλογή. Δεν υπήρχε ποτέ.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ούτε εντολή για ρήξη. Όχι τυχαία. Δεν έχει τέτοια εντολή , γιατί δεν την ζήτησε από τον ελληνικό λαό, αλλά και γιατί δεν μπορεί να την πραγματώσει, καθώς δεν διανοείται την χώρα εκτός της ΕΕ και της ΟΝΕ. Δεν διανοείται δηλαδή, το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η ελληνική κοινωνία, εκτός του πολιτικού, οικονομικού και πολιτισμικού μοντέλου του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.