Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



16 Ιουνίου 2015

Η αριστερά να διαλέξει πλευρά στην ιστορία // γράφει, ο Χρήστος Μιάμης //



Όσο καταρρέουν τα κενά περιεχομένου ιδεολογήματα των κυρίαρχων ελίτ, περί οριστικής υπέρβασης του κοινωνικοπολιτικού άξονα αριστερά-δεξιά, τόσο εμφανίζεται τελείως γυμνό στο προσκήνιο το κοινωνικό ζήτημα.

Με την έννοια, ότι κάθε πολιτική επιλογή, κάθε οικονομικό μέτρο, εγκολπώνουν στην εσωτερική τους λογική, μια ολόκληρη πολιτική και οικονομική θεώρηση, που υποτάσσεται και πειθαρχεί, σε συγκεκριμένη οπτική συμφερόντων.

Η διεθνής καπιταλιστική κρίση που στο κέντρο της βρίσκεται, η ελληνική οικονομία αναδεικνύει την εξαΰλωση κοινωνική, πολιτική και οικονομική μια διττής μυθοπλασίας.

Το πρώτο σκέλος αυτής αφορά, στον μύθο της Ευρώπης των λαών, που θα μπορούσε να προκύψει, ως απόρροια της συναίνεσης των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών ελίτ, διαμέσου της πολιτικής και οικονομικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ακριβές και ευανάγνωστο αποτέλεσμα αυτής της ολοκλήρωσης είναι η διαρκής αποψίλωση του δυτικού μοντέλου δημοκρατίας, όπως και η περαιτέρω οικονομική απομύζηση της εργατικής δύναμης. Ο δεύτερος μύθος σχετίζεται με την θεώρηση.......
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.