Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



07 Ιανουαρίου 2012

Ο Ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός των άρχουσων τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας πυρπολεί το Αιγαίο


Πηγή : ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
                  diktiospartakos.blogspot.com 
                   
Για μια φορά ακόμη, η αστική πολιτική αποκαλύπτει το αδίστακτο της πρόσωπο σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αρχουσών τάξεων αποτελεί μια μόνιμη απειλή για την ειρήνη, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά ακήρυκτου πολέμου.
Αφήνουμε κατά μέρος την εθνικιστική διέγερση που χτύπησε ξαφνικά ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, για πράγματα γνωστά.

Το ΠΑΣΟΚ που για δεκαετίες κυβερνούσε, ήταν καθόλα ενημερωμένο  και συνεργαζόμενο με το τουρκικό κράτος. Την ΝΔ του Σαμαρά και του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 του Κρανιδιώτη και του Λυκουρέζου, που ξαφνικά ξέχασαν και  αυτοί το ΡΚΚ, αλλά και την χρηματοδότηση-εξοπλισμό της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία για να εξεγερθεί, κάτι που φυσικά «αγνοεί» και η Μπακογιάννη υπουργός Πολιτισμού στην τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Παρακολουθούμε αηδιασμένοι τις  ερωτήσεις στη Βουλή της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ, που την εκπροσωπεί ο αρχιπράκτορας Κοράντης, όταν και αυτός παρουσιάζεται ανήξερος ή καλύτερα είχε πληροφορίες ως επικεφαλής της ΕΥΠ, αλλά δεν τις είχε αξιολογήσει! Βλέπουμε το ΚΚΕ να επαναφέρει σενάρια συνωμοσιολογίας και την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, που με τις παρεμβάσεις Λαφαζάνη-Χουντή συναγωνίζεται στην εθνικιστική πασαρέλα τα αστικά κόμματα εξουσίας, αποκαλύπτοντας μια αριστερά παραδομένη στα «εθνικά θέματα», τις βασικές δηλαδή αστικές επιδιώξεις, θεωρώντας ότι αυτή έχει εξ ορισμού ρόλο θεματοφύλακα και υπερασπιστή του έθνους! Και όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα λεηλατούνται τα εργατικά δικαιώματα και προχωρά μια ιστορικού βάθους ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ των δυνάμεων του πλούτου και του κόσμου της εργασίας. Αντί να σχεδιάζεται η εργατική αντεπίθεση, η αριστερά ενσωματώνεται στην «εθνική ενότητα» και στην "εθνική απειλή" που έχει ανάγκη το σύστημα εξουσίας. 

Είμαστε βέβαιοι ότι το κλίμα εθνικισμού που καλλιεργείται από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος και τους καθεστωτικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων από τα ακραία αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα. Για να επιβάλλει μεγαλύτερη «εθνική συναίνεση», απαιτώντας νέους γύρους πολεμικών εξοπλισμών, αύξηση θητείας και ανάπτυξη των εθνικών μυστικών κονδυλίων (δηλώσεις Σαμαρά για τη χαμηλή χρηματοδότης του ΥΠΕΞ). Μεγαλύτερη πρόσδεση σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ως τις απαραίτητες διεθνείς συμμαχίες εχέγγυο «από την τουρκική επιθετικότητα και τον επεκτατισμό», αλλά και εμβάθυνση της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμμαχίας με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Επιστρέφουμε στην καθ' αυτή δήλωση Γιλμάζ, που φυσικά δεν έγινε κατά λάθος, αλλά συμπυκνώνει αφενός τη διάθεση μαφιόζικης συνδιαλλαγής του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού, ώστε να μείνει μακριά από τις έρευνες για τη δολοφονική δράση που είχε το Βαθύ Κράτος στην Τουρκία και ταυτόχρονα, στέλνει ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την ανάγκη στήριξης του Ερντογάν, που συγκρούεται με το «αμαρτωλό καθεστώς», διατρανώνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί νέα σελίδα στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας. Κάτι που βεβαίως το έχει ανάγκη το αστικό καθεστώς της Γείτονος. Καθεστώς που βρίσκεται να βάλλεται, φαινομενικά και σε πρώτο επίπεδο, από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, να παραπαίει στον πόλεμο με το ΡΚΚ, να οξύνει την αντιπαράθεση του με το Ισραήλ. 

Έχει επομένως ψήγματα αλήθειας το άρθρο «Όταν λέγονται όσα γίνονται» της Δώρας Αντωνίου «Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται! Αυτό συνέβη με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπλοκής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε εμπρησμούς δασών και δασικών περιοχών στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για τη δράση Τούρκων πρακτόρων, με βάση τις οποίες είχαν συνταχθεί εκθέσεις και είχαν ενημερωθεί εταίροι και σύμμαχοι για τις τουρκικές υπονομευτικές δραστηριότητες. Οι εκτιμήσεις αναπαράχθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και πέρασαν στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, η τουρκική πλευρά είχε τη δυνατότητα να οχυρώνεται πίσω από την έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων και να απορρίπτει κάθε τέτοιο ισχυρισμό ως αναληθή, ως προϊόν εχθρικής ελληνικής στάσης.

Και συνεχίζει: «Ο κ. Γιλμάζ προσέδωσε με τις αναφορές του ισχύ στις πληροφορίες αυτές και, ουσιαστικά, επιβεβαίωσε τη δράση τουρκικών παρακρατικών μηχανισμών επί ελληνικού εδάφους, εξηγώντας μάλιστα ότι αυτό έγινε ως «αντίποινα» για την ελληνική στάση έναντι του PKK. Η προσπάθειά του να ανασκευάσει επανερχόμενος με διορθωτική δήλωση δεν δείχνει να πείθει ούτε στο εσωτερικό της Τουρκίας. Άλλωστε, οι δηλώσεις Γιλμάζ εξυπηρετούν και την τωρινή κυβέρνηση της Γείτονος, η οποία συστηματικά επιχειρεί να προωθήσει την εικόνα δημοκρατικής και σύγχρονης διοίκησης, αντιπαραβάλλοντας τα πεπραγμένα της με ένα σκοτεινό παρελθόν, που βασίστηκε στη λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε σχέση με τους γείτονες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της»[...]«Το σημαντικότερο όφελος για την Ελλάδα είναι ότι ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός προσέδωσε με τα λεγόμενά του υπόσταση στην εικόνα που η χώρα μας παρουσίαζε προς εταίρους και συμμάχους για τη γείτονα, ισχυροποιώντας τις θέσεις και τα επιχειρήματά της».

ΡΚΚ ΕΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΕΣ ΕΜΕΙΣ! Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΩΣ  ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ-ΕΥΠ-ΡΚΚ.
Την παραπάνω αντίληψη σχετικά με το ρόλο του Γιλμάζ ήρθε να επιβεβαιώσει ο αρθρογράφος της Μilliyet Τζαν Ντουντάρ, αποκαλύπτοντας ότι η MIT είχε απαντήσει στην έκθεση του διευθυντή του γραφείου του Γιλμάζ και ζητούσε την εξαφάνιση της! Η ΜΙΤ ανέφερε πως  «αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία στα δάση της Ελλάδος, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, όμως η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά,» ακόμη και στο επίπεδο αναφορών, θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευση τους από άλλα κράτη και να δημιουργήσει θέμα αμοιβαιότητας».

Ο Τούρκος αρθρογράφος με ξεκάθαρο τρόπο γράφει στο άρθρο του πως την εποχή εκείνη, «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα». «Έτσι κάποιοι είπαν "Αφού εκείνοι μας πονούν το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς" και δυο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους. Tότε οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» τονίζει ο Νουτντάρ. Ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει πως οι δράστες στην επικίνδυνη αποστολή τους αν συλλαμβάνονταν, δεν θα αναγνωρίζονταν από το τουρκικό κράτος.
«Μετά τις βόμβες και τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά, στην Τουρκία ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές. Μετά από λίγο καιρό Έλληνες επικοινώνησαν τους Τούρκους αρμόδιους και ζήτησαν «παύση πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν. Μετά για λίγο καιρό έπαψε και η φιλοξενία του PKK από την Αθήνα.

Ο Τούρκος αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα «έτσι καταλαβαίνουμε για άλλη μια φορά, το τι απαίσιο πράγμα είναι το κρατικό μυστικό αλλά και τα μυστικά κονδύλια».
Βλέπουμε, επομένως, ότι μέχρι την παράδοση του Οτσαλάν στην ΜΙΤ από τους Κ.Σημίτη-Αλ.Παπαδόπουλο-Θ.Πάγκαλο, η ΕΥΠ και όχι μόνο, είχαν αγαστή συνεργασία με το ΡΚΚ, που ήταν ενταγμένο στο δόγμα των δυόμιση πολέμων που είχε αποφασίσει το ελληνικό κατεστημένο επί πρωθυπουργίας Α.Παπανδρέου. Εκτός των άλλων, οι σημερινοί σύμβουλοι του Α.Σαμαρά από το ΔΙΚΤΥΟ 21, μεταξύ άλλων οι Κρανιδιώτης, Λαζαρίδης, Λυκουρέζος, στελέχη του ΛΑΟΣ όπως ο Ναξάκης, αλλά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της καθεστωτικής αριστεράς, θα μπορούσαν να μας πουν πολλά.

Ας ξαναδώσουμε όμως το λόγο στον τουρκικό τύπο, καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και από τη Vatan, που δείχνει τη  δράση του τουρκικού παρακράτους στα ελληνικά δάση σε αναφορά που δημοσιεύει. H εφημερίδα κάνει αναφορά στην έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κουτλού Σαβάς επί κυβερνήσεων Μεσούτ Γιλμάζ, σχετικά με το σκάνδαλο Σουσούρλουκ που δείχνει τη σχέση του κράτους με το παρακράτος. Στην έκθεση του, σύμφωνα με την Vatan o εισαγγελέας αφιερώνει 12 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα». Ολόκληρη η μυστική έκθεση βρίσκεται στους φακέλους της δίκης της οργάνωσης Εργκενεκόν. Όλα τα στοιχεία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια σύλληψης μέλους της Εργεκενεκόν Ντογού Περίντσεκ. Στα στοιχεία τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του Περίντσεκ γίνεται αναφορά πως «είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, Χωροφυλακής και των Δυνάμεων Ασφαλείας, για τις εργασίες που θα γίνουν στους εξωτερικούς στόχους». Σύμφωνα με την αναφορά η ομάδα δράσης σταμάτησε τις εργασίες της όταν άρχισαν να δημοσιεύονται ειδήσεις για τη δράση της.  Η Vatan δημοσιεύει μέρος της έκθεσης που αναφέρει «Ως πρώτος στόχος έχει επιλεγεί ο Οτζαλάν. Αλλά έχει γίνει στόχος επίθεσης και ο χώρος συγκέντρωσης στη Λαμία (PKK). Ο συγκεκριμένος χώρος άλλαξε τρεις φορές σημείο αλλά βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Μετά τη σύλληψη των εμπρηστών οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και είχαν σταλεί για εμπρησμούς στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο (σ.σ. στην Τουρκία), ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές και στην Ελλάδα. Μετά τις δράσει στις τουριστικές μας περιοχές, συνέβησαν εκρήξεις στην Κρήτη και τη Ρόδο. Την ίδια περίοδο στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, πολλά καταστήματα των μελών του PKK έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων!

Εμείς θεωρούμε ότι καθήκον του εργατικού και εργατικού κινήματος είναι να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Τη μυστική διπλωματία, τον σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών, τα μυστικά κονδύλια, τις μαύρες πτυχές του κράτους, το βαθύ κράτος δηλαδή που ερμηνευμένο ως παρακράτος, εκτελεί τις πιο απάνθρωπες και βρώμικες αποστολές. Που σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ΝΑΤΟ και έχει πρωτίστως αντεπαναστατικό περιεχόμενο, στοχοποιώντας τον εχθρό λαό! 
Στεκόμαστε απέναντι στον καλλιεργούμενο εθνικισμό και ρατσισμό που προωθεί την «εθνική ενότητα» και σπέρνει την ταξική διχόνοια. Στεκόμαστε απέναντι στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, αναγνωρίζουμε την επιθετικότητα και των δύο αστικών συστημάτων εξουσίας, πρώτα από όλα, ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας τους, η άγρια εκμετάλλευση των οποίων τους παρέχει την οικονομική-πολιτική υπεραξία για να βγουν νικητές στον άγριο αγώνα που διεξάγουν μεταξύ τους. 

Πρώτιστο καθήκον μας είναι η αμφισβήτηση των «εθνικών στρατηγικών»-τους σχεδιασμούς ανάπτυξης των κερδών δηλαδή του κόσμου του πλούτου και της απαίτησης του αστικού καθεστώτος εξουσίας για «εθνική συνεννόηση», της υποταγής μας δηλαδή στα σχέδια των αστών εναντίον του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων.  Είναι η ανάπτυξη μαζικών, μαχητικών κινημάτων για την ανατροπή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ-Τουρκία, την προβολή ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού, την πάλη Ελλήνων-Κυπρίων-Τούρκων-Κούρδων εργαζόμενων για τα κοινά μας συμφέροντα. Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός μαζικού Αντιπολεμικού-Αντιμιλιταριστικού-Αντιεθνικιστικού Συντονισμού, αντίπαλο δέος στην εθνικιστική και ρατσιστική έξαρση, που θα βάλει Φραγμό στον ανταγωνισμό και στην πολεμική εμπλοκή Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, που θα μπλοκάρει την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους εξοπλισμούς  και την αύξηση της θητείας, διατρανώνοντας την ανάγκη των εργαζόμενων και της νεολαίας να μείνει μακριά από τον Στρατό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.