Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.08 Ιανουαρίου 2012

Λεπτές διαφορές IV : Μαθαίνοντας τι είναι ριζοσπαστικό και τι όχι απ' τη Χρυσή Αυγή

Πηγή : Lenin Reloaded  

  

TraversoRossa : προσυπογράφουμε πλήρως τον σχολιασμό του ιστολογίου LeninReloaded

 

 Όψη δίσκου Α: "Επαναστατικότητα" ως τα μπούνια όσο πρόκειται γενικόλογα για το Μνημόνιο


Αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα την Παρασκευή 23/12
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής.

Ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή αυτή την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 7μμ. Η συγκέντρωση στρέφεται ενάντια στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και έχει δύο βασικά συνθήματα: "ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας!" και "ΟΧΙ στο Μνημόνιο της υποταγής!".

Καλούνται όλοι οι Έλληνες πατριώτες να δώσουν δυναμικό παρόν και να στείλουν το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης απέναντι σε μία διορισμένη από τους διεθνείς τραπεζίτες εξουσία. Η αφαίμαξη του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η άρνηση εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών προς όφελος του Έθνους και η πλημμυρίδα της λαθρομετανάστευσης είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Η Χρυσή Αυγή είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη, γι' αυτό και τα διεφθαρμένα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας δε λένε λέξη για την πολιτική της δράση, τις θέσεις και τις Ιδέες της. Δεν αναφέρουν ούτε τα υψηλά εκλογικά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις. Προσπαθούν να πείσουν το λαό πως για να αντισταθεί στους διεθνείς τοκογλύφους πρέπει να ακολουθήσει την... αριστερά! Μα τα κόμματα της αριστεράς δε φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι πρέπει να δώσουμε γη και ύδωρ στους λαθρομετανάστες; Από την άλλη πλευρά, όσοι καπηλεύονταν μέχρι σήμερα τον πατριωτισμό (ΝΔ-ΛΑΟΣ) έβαλαν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Ελλάδος. Ένας μόνο δρόμος μένει λοιπόν, ο δρόμος της αληθινής Εθνικής Αντίστασης.
Πηγή: innews

'Οψη δίσκου Β' : Αγώνας υπέρ των "κοινών συμφερόντων" εργοδοτών και εργατών στη Χαλυβουργία. Μη το παραχέσουμε και με την "επανάσταση" τώρα!

Ελληνική Χαλυβουργία: Η νέα Pirelli;
Χρυσή Αυγή, Πυρήνας Μαγνησίας

Εδώ και 50 ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απεργία που έχει κηρύξει το συνδικάτο των εργαζομένων της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ», ιδιοκτησίας Μάνεση, στον Ασπρόπυργο.

Αφορμή της απεργίας είναι το αίτημα της διοίκησης να μειωθούν οι ώρες εργασίας του προσωπικού στις πέντε ώρες την ημέρα από 1η Νοεμβρίου 2011 - 29 Φεβρουαρίου 2012, ώστε να περιορίσει η εταιρεία τις ζημιές της και να μην προβεί σε απολύσεις 180 εργαζομένων. Δεσμευόταν η εταιρεία ότι η μείωση των ωρών και συνεπώς και των αποδοχών, θα ήταν προσωρινή και από 1η Μαρτίου 2012, θα επανερχόταν το προηγούμενο καθεστώς. Το εργοστάσιο του Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα και απεδέχθη το πεντάωρο αλλά το συνδικάτο εργαζομένων του Ασπροπύργου απέρριψε κάθε περίπτωση να δεχθεί το αίτημα της εργοδοσίας.

Η διοίκηση προχώρησε σε 34 απολύσεις στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου από τους απεργούς και σε άλλες 16 στις 6 Δεκεμβρίου. Οι απεργοί απαιτούν να ανακαλέσει ο Μάνεσης τις απολύσεις καθώς και να σταματήσει κάθε συζήτηση για μειωμένο ωράριο. Στο μεταξύ, οι παραγγελίες της εταιρείας εκτελούνται όλες από το εργοστάσιο του Βόλου με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας να απασχολούνται με πλήρες ωράριο. Η θέση του εθνικιστικού κινήματος σε ένα θέμα καυτό που άπτεται άμεσα της σκληρής καθημερινότητας που βιώνουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις πρέπει να είναι ακριβοδίκαιη και υπεύθυνη προς όλους.

Δεν αρνείται κανείς ότι οι ελληνικές Χαλυβουργίες είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη, εκμεταλλευόμενες τόσο τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν. Από την άλλη, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τόσο το 2009 όσο και το 2010 οι πέντε ελληνικές χαλυβουργίες έγραψαν πολύ μεγάλες ζημιές που ανέρχονται σε 233 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το 2010 οι ζημιές ήταν μειωμένες, καθώς η κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης λόγω της κρίσης, αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των εξαγωγών, παρ' όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει. Η πρόταση της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά. Ασφαλώς, είναι απολύτως δυσάρεστο να μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, ωστόσο το περιορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος του πενταώρου αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν επιθυμεί να προβεί σε απολύσεις, εν όψει μάλιστα της διαφαινόμενης εντός του 2012 επανέναρξης των έργων κατασκευής στις εθνικές οδούς, που πιθανότατα θα δώσει πρόσθετο αντικείμενο εργασιών στις Χαλυβουργίες.

Το ζητούμενο για τις τοπικές κοινωνίες, τόσο της Μαγνησίας όσο και του Ασπροπύργου, είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο και σε αυτό δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση οι αδιάλλακτες φωνές του συνδικάτου του Ασπροπύργου που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ενώ οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ασπροπύργου έχουν επιτύχει να θεωρούνται υπάλληλοι και να δικαιούνται αποζημίωσης απόλυσης βάσει της υπαλληλικής κλίμακας, οι εργαζόμενοι του Βόλου θεωρούνται εργάτες και σε περίπτωση απόλυσης, η αποζημίωσή τους θα είναι βάσει της εργατοτεχνικής κλίμακας, δηλαδή ψίχουλα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όταν επισκέφθηκαν το εργοστάσιο του Βόλου και καλούσαν τους εργαζομένους να μιμηθούν τους συναδέλφους τους του Ασπροπύργου, χαρακτηρίζοντας τους «προδότες» και «αναίσθητους», δεν τους εξήγησαν τι μέτρα έλαβαν από την μεριά τους για να αποκατασταθεί αυτή ή σοβαρή αδικία εντός της ίδιας εταιρείας, που αποτελεί σαφή καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας;

Εάν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου κλείσει οι εργαζόμενοι θα λάβουν παχυλές αποζημιώσεις ενώ αντίθετα οι εργαζόμενοι του Βόλου θα βρεθούν στον δρόμο απένταροι. Δυστυχώς, παρ' όλο που η διοίκηση της εταιρείας έκανε δεκτά τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα των απεργών και επιθυμεί να ανακαλέσει τις απολύσεις, τίθενται και νέες αξιώσεις που αφορούν ανύπαρκτες προθέσεις της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να προωθήσει τις ατομικές. Είναι προφανές ότι το ΚΚΕ πατάει στην απεργία των χαλυβουργών για να προωθήσει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις περί «ταξικής πάλης», μην υπολογίζοντας το υπαρκτό ενδεχόμενο η «Ελληνική Χαλυβουργία» να κλείσει το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα να χάσουν την δουλειά τους όχι πενήντα αλλά τετρακόσιοι εργαζόμενοι.

Ήδη, εντός του εργοστασίου του Βόλου, διακινούνται φήμες ότι εάν παραταθεί η απεργία στον Ασπρόπυργο θα κλείσει το εργοστάσιο Ασπροπύργου και ολόκληρη η παραγωγική δραστηριότητα θα μεταφερθεί οριστικά στον Βόλο. Εάν αυτός είναι ο σκοπός του ΚΚΕ, τότε θα έχουμε την επανάληψη της ιστορίας με την Pirelli, όπου ένα προβληματικό εργοστάσιο ανακοίνωσε την περικοπή 200 θέσεων εργασίας, αντιμετωπίζοντας την οργισμένη αντίδραση του οργανωμένου συνδικάτου, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή των εργασιών και την απόλυση του συνόλου των 1.000 εργαζομένων του. Τότε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, που εξέθρεψε τα φαινόμενα ακραίου συνδικαλισμού, φρόντισε να προσληφθούν οι απολυμένοι στο Δημόσιο, τώρα, όμως τέτοια πιθανότητα είναι απλά εκτός πραγματικότητας.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων αλλά εκμεταλλεύεται τους εργατικούς αγώνες και την οικονομική κρίση για να οξύνει και όχι να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης ενός εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων υπεύθυνα και στιβαρά και όχι υστερικά και θα επιδιώκει τον συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος εργοδοτών και εργαζομένων.
 
Πηγή: This is Volos

Σχόλιον ιστολογίου: 
 
Καταλαβαίνουν τώρα οι υπερεπαναστάτες σύντροφοι του "σ΄όλα μέσα δικέ μου, ταραχή να γίνεται" (περιλαμβανομένων των συντρόφων του "αριστερού blog" που αναδημοσίευσαν την δεύτερη είδηση), γιατί εμείς δεν ήμασταν ποτέ και με τους ταξιτζήδες, και με τις πλατείες, και με τα γιούχα της "λαοθάλασσας" στις παρελάσεις, και με ό,τι κατέβαζε η γκλάβα του καθένα ως "επαναστατική" δραστηριότητα, αλλά ξεκαθαρίζουμε αυστηρότατα και με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια με ποιόν είμαστε και γιατί; Θα ξυπνήσει ποτέ αυτή η αριστερά του αιώνιου (και ολίγον μαστουρωμένου) φοιτητή που έχει αυτοχριστεί "εναλλακτική" (my ass) αρκετά ώστε να καταλάβει τι στα κομμάτια παίζεται μπροστά στα μάτια της, ή θα συνεχίσει να είναι η πολιτικά αναλφάβητη ουρά του κάθε "κινήματος" και κουνήματος;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.