Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



17 Ιανουαρίου 2012

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND) : Ανακοίνωση για την απεργία 17 Ιανουαρίου









17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – Απεργία σε όλη την Αττική


Οι «σωτήρες του έθνους» και οι επιχειρηματίες έριξαν 3 εκ. συνανθρώπους μας κάτω από το όριο φτώχειας…



ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ «ΣΤΟ ΓΥΨΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ



Κάθε μέρα που περνάει οι μάσκες της συγκυβέρνησης πέφτουν και ο πραγματικός της στόχος, μαζί με την Τρόικα, προβάλλει πλέον καθαρά: να εξοντώσουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων, πέρα κι από τα βάρβαρα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν επιβάλλει, να ρίξουν την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με τα μέτρα που σήμερα ετοιμάζονται (και αφού το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί με μειώσεις, φόρους, χαράτσια κάθε είδους) θα έχουμε, άμεσα ή σταδιακά:
=> Μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ μικτά, που συμπαρασύρει όλους τους μισθούς. Στην πραγματικότητα, παύει πλέον οποιαδήποτε ισχύς και αξία των συλλογικών συμβάσεων. Οδηγούμαστε στη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων και σε μισθούς πείνας των 300-500 ευρώ.

=> Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα γιορτών και άδειας).

=> Κατάργηση όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες, διετίες).

=> Εξάπλωση παντού των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους.

=> Νέα μείωση των συντάξεων, μέσω της περικοπής των επικουρικών

=> Κι άλλη ενίσχυση των εργοδοτών, με τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, που είναι ένα ακόμα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν.

Αυτή η κατάσταση φουντώνει καθημερινά και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και στην ίδια τη WIND. H διοίκηση, εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία και περιθώριο που βρίσκει, αλλάζει διαρκώς τις συνθήκες προς το χειρότερο:

- Δεκάδες είναι οι απολύσεις που σιωπηλά έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με τους γνωστούς εκβιασμούς που επιστρατεύει η διοίκηση.

- Διαρκώς κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας η απειλή κομμάτια της δουλειάς να δίνονται σε υπεργολάβους (π.χ. πρόσφατα στις καμπάνιες/customer care outbound), υπονομεύοντας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

- Στην Εξυπηρέτηση Πελατών, ανεβάζει διαρκώς τους στόχους, στο ένα τμήμα μετά το άλλο, έχοντας επιβάλλει μια εξοντωτική εντατικοποίηση. Καταστρατηγεί τα διαλλείμματα, έχει κάνει τα ρεπό των συναδέλφων μπαλάκι, ενώ οι προϊστάμενοι έχουν αποθρασυνθεί και συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες.

- Στην Τεχνική Διεύθυνση (μετά τις προσπάθειες να αλλάξει το καθεστώς standby και τη συνεχιζόμενη μη καταβολή της σύμβαση του ΣΤΕΒ), έχουμε καταστρατήγηση των ρεπό σε διάφορα τμήματα (π.χ. FLLU) και «περίεργες» αλλαγές στο καθεστώς της βραδινής εργασίας (που εγκυμονούν την κατάργηση του ρεπό που δικαιούμαστε μετά από αυτή).

Όλα τα παραπάνω προετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις (ενόψει της συγχώνευσης με τη Vodafone ή και ανεξάρτητα απ’ αυτή) στις θέσεις εργασίας καθώς ενάντια στη μεγαλύτερη κατάκτησή μας, την ΕΣΣΕ, που μέσα στη γενικότερη κατάσταση θα βρεθεί στο στόχαστρο.

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Τρεις μέρες μετά την «φιλανθρωπκή» του επίσκεψη σε συσσίτιο αστέγων, ο τραπεζίτης πρωθυπουργός δήλωνε σχετικά με τη νέα μείωση μισθών ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές»! Με έναν πρωθυπουργό που κανένας δεν εξέλεξε, με μια φάρσα δημοκρατίας που φοβάται ακόμα και να κάνει εκλογές, κανένας από όλους αυτούς δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να πάρει ούτε και ένα μέτρο. Ο ελληνικός λαός και πάνω απ’ όλα οι εργαζόμενοι δεν πρέπει και δεν θα ανεχτούμε αυτή τη σύγχρονη χούντα, που επιβάλλουν οι μαριονέτες των αγορών, των τραπεζών, των τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Λένε ψέμματα και εκβιάζουν για την χρεοκοπία της χώρας, την έξοδο από το ευρώ κλπ. Η μόνη καταστροφή -και μάλιστα βέβαιη- είναι αν τους επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και αυτές οι πολιτικές. Μας εκβιάζουν και τρομοκρατούν με την «στάση πληρωμών» – αλλά ήδη την εφαρμόζουν, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους! Όταν χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν σαν είλωτες απλήρωτοι για μήνες, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται διαρκώς, όταν τα χαράτσια εκμηδενίζουν το εισόδημά μας. Όταν αυξάνονται καθημερινά οι άνεργοι, οι άστεγοι, τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία…

Το τελευταίο διάστημα, είναι εκατοντάδες οι χώροι δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι αντιστέκονται και παλεύουν (Λούκισσα, Goody’s, Vodafone, ΕΑΣ, Γερολυμάτος, Alex Pack, ΙΓΜΕ, Nότος, Μοντέρνοι Καιροί κ.α.). Στη Χαλυβουργία, πάνω από 2 μήνες κρατάει η απεργία ενάντια στις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία. Αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη σε Άλτερ, Ελευθεροτυπία, Ερρίκος Ντυνάν, Ωνάσειο και άλλους χώρους.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε θέση σ’ αυτό τον αγώνα, να τον κάνουμε δική μας υπόθεση. Να επεκτείνουμε παντού αυτούς τους αγώνες, ενάντια σε κάθε χτύπημα των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της Τρόικας. Να τους δώσουμε δύναμη με την ενεργή μας συμμετοχή, μέσα από γενικές συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές. Να ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι με μια προοπτική και ένα σχέδιο κλιμάκωσης αγώνων. Να σταθούμε αλληλέγγυα και να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του και αβοήθητο.

Όταν έχουμε απέναντί μας πολιτεία, κρατικούς θεσμούς και όργανα που καλύπτουν ημέτερους, προνομιούχους, επιχειρηματίες και σηκώνουν τα χέρια στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι η σθεναρότερη αντίδρασή μας. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οικογενειών, εργαζομένων.

Απεργούμε – Παλεύουμε:

ü Για να επιβάλλουμε τη διαγραφή του χρέους – πριν οι απαιτήσεις των δανειστών «διαγράψει» οριστικά την κοινωνία και τη μετατρέψουν σε σωρό ερειπίων. Αρκετά άρμεξαν πια τραπεζίτες και τοκογλύφοι.

ü Για να επιβάλλουμε την απαγόρευση των απολύσεων – για να έχουμε δουλειά και μέλλον, εμείς και οικογένειές μας, χωρίς να μας πετάνε στον δρόμο με απολύσεις, «εφεδρείες», συγχωνεύσεις.

ü Για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, μαζί με κάθε επίδοξο συνεχιστή αυτής της πολιτική.

ü Για να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, σε ασφάλιση, παιδεία, υγεία – ενάντια στη λογική και στο σύστημα του κέρδους.

ü Με τη δική μας οργάνωση και ξεσηκωμό παντού, στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στις πλατείες. Για να κηρυχθεί παντού Γενική Απεργία Διαρκείας, για να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τις τύχες μας στα χέρια μας.

Το ΔΣ του Σωματείου




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.