Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



10 Μαΐου 2012

Τα Παλιόπαιδα, τα Ατίθασα

στον δρόμο προς τα χειμερινά ανάκτορα...


Η "συντροφιά του δαχτυλιδιού" έτοιμη να αναλάβει δράση. Να ΄στε σίγουροι ότι αυτή είναι εικόνα του κοντινού μέλλοντος, που εδώ και καιρό δρομολογείται και έχει προδιαγραφεί. Τώρα πια , οι ιθύνοντες της ανταρσυα, ή θα αποτελέσουν την φαντασιακά "κομμουνιστική " συνιστώσα σε μια νέα σοσιαλδημοκρατία που πετραδάκι, πετραδάκι χτίζει ο Τσίπρας, ή σύντομα θα αποτελέσουν αυτοί και το εν λόγω μόρφωμα μια χαριτωμένη ανάμνηση για το εργατικό κίνημα.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόλπο που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα απορροφήσει όλη την αριστερή σοσιαλδημοκρατία απο την ΔΗΜΑΡ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθιστώντας παντελώς άχρηστη την ύπαρξη αντεστραμμένων είδωλων του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Οι "τιμονιέρηδες" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ξέρουν φυσικά, και θα το καταλάβουν σύντομα και όσοι αφελείς άφησαν την "στρατηγική στο τιμόνι" στους εν λόγω "τιμονιέρηδες" και τραβούσαν κουπί στ ' αμπάρια.

Όταν λοιπόν καθαρίσει το τοπίο, τραβηχτούν τα νερά, και φανούν οι δυο αντίπερα όχθες, θα είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους όσοι, στ ΄αλήθεια είναι στρατευμένοι στην κομμουνιστική υπόθεση, και επιδιώκουν επιτέλους ν΄αρχίσει να γράφεται μια νέα κομμουνιστική απελευθερωτική αφήγηση για τον κόσμο της εργασίας. Είκοσι χρόνια χαμένα απο το 90 και μετά, είκοσι χρόνια που όμως απέδειξαν , πως το κομμουνιστικό πρόταγμα ευτύχως δεν έχει το πολιτικό ύψος και την πολιτική ηθική των εγχώριων αριστερών τσαρλατάνων.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας , αλλά αξίζει τον κόπο...



3 σχόλια:

  • Unknown says:
    11 Μαΐου 2012 στις 10:41 μ.μ.

    Προς Sergey :

    προσπάθησε να βάλεις δυο επιχειρήματα στη σειρά και εδώ είμαστε.

    πάρε το χρόνο σου, και ξαναπροσπάθησε. και άσε ήσυχους τους κομμουνιστές αρκετά έχουν υποφέρει.

    πες μας για τις συναντήσεις με την σοσιαλδημοκρατία, και την χρησιμότητά τους στα "μέτωπα των κομμουνιστών" μπας και βρούμε πεδίο συζήτησης.

    αλλιώς καλό δρόμο. δεν έχω χρόνο για αστεια σχόλια και βαρετές συζητήσεις.

  • Ονειρμός says:
    11 Μαΐου 2012 στις 11:25 μ.μ.

    Και οι κρίνοντες κρίνονται. Θα μπορούσες να συμπεριλάβεις στην ανάλυσή σου και την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τη συνάντηση, ακόμα και αν κατέληγες στο ίδιο συμπέρασμα.

    Με βάση τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, ποιά/ποιές θεωρείς ότι θα βρίσκονται στην ''κομμουνιστική'' όχθη, όταν τραβηχτούν τα νερά (πέρα από άλλες που ενδεχομένως προκύψουν?).

    Κατά τη γνώμη μου ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πιθανό να πολωθεί προς τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αν και αυτό θα μπορούσε και να μην συμβεί λόγω απορρόφησης και δυσκολίες μετοχής στη νομή της εξουσίας. Ένα άλλο κομμάτι, βασικός συντελεστής του οποίου θα είναι μέλη και στελέχη του ΝΑΡ, θα πολωθεί προς το ΚΚΕ, είτε βρει είτε δε βρει θύρες κλειστές.

    Y.Ρ: Νομίζω ότι στην πολιτική υπάρχουν ''αποστάσεις διαφορών και θέσεων''. Είναι ίση η απόσταση της κομμουνιστικής υπόθεσης (ή του ΚΚΕ, στην ιδεατή περίπτωση) από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, και ίση η απόστασή της από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (και την ''αριστερή πτέρυγα''), το ΜΑΑ, κ.ο.κ?

  • Unknown says:
    12 Μαΐου 2012 στις 1:05 μ.μ.

    Συμφωνώ ως προς την διττή πόλωση της ανταρσυα. Απλά πριν πολωθούν τα μέλη, θα πολωθεί πρώτα η κάλπη τους συντριπτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα ακολουθήσουν ως ντόμινο οι υπόλοιπες πολώσεις.

    Επέτρεψε μου να ιεραρχώ εγω ποιο είναι το πιο σημαντικό σε αυτή την φάση, δηλαδή η συναντηση με τον εκπρόσωπο του ενός πόλου του νέου αστικού πολιτικού σκηνικού που στήνεται ή η ανακοίνωση που βγήκε μετά ;

    Η συνάντηση δεν έπρεπε να γίνει γιατί δεν έχει καμία χρησιμότητα αν ευαγγελίζεσαι της "αντικαπιταλιτική ανατροπή¨ μέγιστη χρησιμότητα αν στοχεύεις να αφήσεις ανοικτές θύρες για την επόμενη φάση της πολιτικής.
    πόλωσης.

    Να σαι σίγουρος ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην αντίπερα όχθη απο την σοσιαλδημοκρατία και μέσα στην ανταρσυα, ευφυώς και έλλογα σε αυτή την φάση προτιμούν την σιωπή και την μη υπεράσπιση συναντήσεων με την νέα μορφή σοσιαλδημοκρατίας που στήνεται μπροστά στα μάτια μας.

    Οι ανακοινώσεις άλλωστε εμπειρικά και ειδικά σε αυτή την συγκυρία έχουν ελάχιστη σημασία καθώς μιλά η πρακτική τόσο η τωρινή, όσο και οι πρότερες που προδιαφράφουν πολύ άσχημες εξελίξεις για τον χώρο της "αντικαπιταλιστικής" αριστεράς.

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.