Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



10 Ιουνίου 2012

Ιταλία : "Παγώνουν" τα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης - δεν φτάνουν τα χρήματα




Αναβάλλονται τα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης που θα έπρεπε να εγκριθούν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι: όπως τονίζει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, δεν υπάρχει η αναγκαία οικονομική κάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κορράντο Πάσσερα, κατέθεσε το σχετικό, αναλυτικό πρόγραμμα στον Ιταλό τεχνοκράτη- πρωθυπουργό. O oποίος, όμως, αναγκάστηκε να λάβει υπόψη του μια σειρά ενστάσεων του Γενικού Λογιστηρίου, σχετικά με την ελλιπή ρευστότητα για την στήριξη των περιφερειών της κάτω Ιταλίας και των ασθενέστερων οικονομικά, στρωμάτων.

Τα εν λόγω μέτρα προβλέπουν και φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που αποφασίζουν να επενδύσουν σε τεχνολογική έρευνα. Η γραμμή του ιταλού υπουργού ανάπτυξης, προς το παρόν, όμως, δεν κατάφερε να υπερισχύσει.

Η διάσταση απόψεων είναι τόσο έντονη που, σύμφωνα με ιταλούς σχολιαστές, ο Πάσερρα αναφέρθηκε με έμφαση στο ενδεχόμενο παραίτησής του, με την λογική ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσει να εργάζεται, όταν το κύριο αντικείμενό του, τα μέτρα οικονομικής ανάπτυξης, δεν εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, παράλληλα, το μέλλον της κυβέρνησης Μόντι, συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα επισφαλές: η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, παύει να θεωρείται, πλέον, "ταμπού".

"Αν αυτή η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να λύσει τα προβλήματα της χώρας, αν δεν εγκριθεί ούτε ο νέος εκλογικός νόμος, θα ήταν λάθος να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την στήριξή μας", τονίζει σήμερα ο Ματτέο Ορφίνι, υπεύθυνος πολιτισμού του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος".

"Δεν έχω πρόβλημα να ασκήσω δριμεία κριτική στην παρούσα κυβέρνηση , διότι αυτή είναι και η άποψη του 80% των ψηφοφόρων μας και πολλά μέτρα δεν μας αντιπροσωπεύουν", δηλώνει, από την μεριά του, ο κεντροδεξιός πρώην υπουργός άμυνας, Ινιάτσιο Λα Ρούσσα.

Επισήμως, ο επικεφαλής του προοδευτικού "Δημοκρατικού Κόμματος" Πιερλουίτζι Μπερσάνι, και του μπερλουσκονικού "Λαού της Ελευθερίας" Αντζελίνο Αλφάνο, συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβερνητική ομάδα του Μόντι. Όλο και περισσότερα στελέχη τους, όμως, εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το αν ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα καταφέρει να παραμείνει στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα έπρεπε να λήξει, κανονικά, η νομοθετική περίοδος.

Ο ίδιος ο Μάριο Μόντι, χθες, δεν δίστασε να δηλώσει ότι "η κυβέρνηση έχασε την στήριξη διαφόρων ισχυρών εξουσιών", με ευθεία αναφορά- σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές- στην Ένωση Βιομηχάνων Confindustria.

Αρκετοί ιταλοί βιομήχανοι, δεν κρύβουν, πλέον, την δυσαρέσκειά τους, λόγω της την καθυστέρησης των μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, τέλος, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα πρέπει να επιλέξει την νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Rai. Μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει νέους τριγμούς και εντάσεις με τα κόμματα, και για την οποία ο Μάριο Μόντι φέρεται να έχει ζητήσει "πλήρη αυτονομία δράσης".

ΠΗΓΗ: Capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.