Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



17 Ιουνίου 2012

Ηλίθιοι, φοβισμένοι και σκυφτοί



Μια δεξιά, φασιστική Ελλάδα, γεμάτη με ηλιθια φοβισμένα και τρομοκρατημένα ανθρωπάκια απέναντι σε μια σοσιαλδημοκρατία που ψιλοχαίρεται που θα ναι αντιπολίτευση.

Με ένα ΚΚΕ που έχασε στην κοινωνία, έχασε και στην κάλπη, όπως συνήθως συμβαίνει, όταν το πρόβλημα αφορά στην ουσία της σχέσης ενός εργατικού κόμματος με τους εργαζόμενους και όχι σε λάθη επικοινωνιακής διαχείρισης.

Σε ότι αφορά στις τσόντες του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτω απλά μια πρόβλεψη που ήδη είχε γίνει απο δω λίγες μέρες μετά τις προηγούμενες εκλογές :

"Η ανταρσυα είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι την διενέργεια, τον επόμενων εκλογών πιθανότατα τον Ιούνιο, είναι αναγκασμένη να συμπεριφέρεται σαν ΚΚΕ, (έξοδος από ΕΕ, ευρώ, ΝΑΤΟ, εργατική εξουσία, επανάσταση, εργατικοί θεσμοί) ώστε να διατηρήσει τις οργανωτικές της δυνάμεις και να αποπειραθεί μάταια, την αποφυγή διαρροών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να βρίσκεται σε συνάφεια με τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι δυνάμεις που διαχρονικά αναφέρονται στην ενότητα -και κυβερνητική- της αριστεράς, να μην εγκλωβιστούν σε ένα σχεδόν βέβαιο «κλασσικό εξωκοινοβουλευτικό ποσοστό» στις επικείμενες εκλογές.

Πρόκειται για μια ισορροπία του τρόμου , που δύσκολα θα ευοδωθεί, καθώς από την μία δεν υφίστανται κοινωνικά αλλά και εκλογικά περιθώρια, για να εκφραστεί μια θολή και σχετικά νεφελώδης «αντικαπιταλιστική γραμμή», απ την άλλη αυτή την αναγκαιότητα την καλύπτει σχεδόν συντριπτικά το ΚΚΕ –με τις δικές του αδυναμίες- πιεζόμενο επίσης από την πόλωση ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και την κεντροδεξιά."



Είναι σαφές ότι τα παλιά υλικά της υπάρχουσας αποψιλωμένης αριστεράς δεν αρκούν και όντως ξεκινάμε απο την αρχή. Πιο αρχή δεν γίνεται..


1 σχόλια:

  • Cos says:
    18 Ιουνίου 2012 στις 10:32 π.μ.

    Η συντηρητική στροφή της κοινωνίας ήταν εκκωφαντική. Δεν θα πω για το ΚΚΕ, αλλά ότι τα Μ_Λ έχασαν 8.400 ψήφους (στις 16.000) σε 1 μήνα! Είναι φανερό ότι χρειάζεται ανασύνταξη και να βρεθούν λύσεις σε όλα τα επίπεδα (και το επικοινωνιακό).

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.