Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



05 Αυγούστου 2012

Μετά τους χαλυβουργούς, σειρά έχουν οι μετανάστες: Για να "ξεβρωμίσει" η Ελλάδα

 
Το διεστραμμένο, φονικό χιούμορ της κωδικής ονομασίας της επιχείρησης ("Ξένιος Ζευς") παραπέμπει το κλείσιμο ματιού του Κασιδιάρη και ευρύτερα στην μεγάλη παράδοση του φασιστικού κυνισμού, που έχει εμφανέστατα ερείσματα στο κράτος που κληροδότησε ο Ιωάννης Μεταξάς. Από την σούπερ-ντούπερ "αριστερή κυβέρνηση" που απέτρεψε ο σεχταρισμός του ΚΚΕ, η ΡΗΜΑΔ αναζητείται για εξοργισμένες δηλώσεις, αλλά προφανώς εξάντλησε τον αντιρατσισμό της στην κατακεραύνωση της Παπαχρήστου. Το κόμμα που ξέχασε να πεθάνει ξέχασε επίσης να αδιαφορήσει δεόντως για το θέμα, όπως είναι αναγκασμένα να σημειώσουν τα Νέα, από όπου το ρεπορτάζ. Το κόμμα της μεταναστεμπορίας για λογοτεχνικο-εκδοτικά σαλόνια δεν γνωρίζω αν και πώς αντέδρασε -- ίσως να πρέπει να πανηγυρίσει για την υιοθέτηση των θέσεών του για επιστροφή του θεσμού του "αστυνομικού της γειτονιάς".
LR
----

Συνεχίζεται και σήμερα η ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τον κωδικό «Ξένιος Ζευς» για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι γίνονται σε Πλατεία Βάθης, Ομόνοια, Μοναστηράκι, την πλατεία Λαυρίου και το Πεδίον του Άρεως.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», το Σάββατο, προσήχθησαν 4.900 άτομα, συνελήφθησαν 1.130 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Για επιχείρηση «ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας» μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι γίνεται με εντολή του Πρωθυπουργού και θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Δεν θα επιστρέψουμε στην χαώδη κατάσταση του κέντρου, θα εξαλείψουμε σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό της Αθήνας, είπε ο υπουργός το Σάββατο.

Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, παρατήρησε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.

Ως κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών θα λειτουργήσουν αστυνομικές σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θράκης. Ο υπουργός ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αστυνομίας «με αίσθημα βαθιάς φιλοπατρίας αντίστοιχο με τις τεράστιες προκλήσεις που η χώρα αντιμετωπίζει».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ με τα ονόματα και τα κινητά τηλέφωνα των αστυνομικών της γειτονιάς των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης. «Ο θεσμός αυτός», ανέφερε ο κ. Δένδιας, «θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη ώστε να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης της Κυψέλης, των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς».

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων θα υπάρξει μία σειρά από συμπληρωματικές δράσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στην πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αστυνομίας στη διατήρηση της νέας εικόνας που ευελπιστεί το υπουργείο ότι θα πάρει το κέντρο της Αθήνας.

Χθες, οι έλεγχοι έγιναν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, στο Σταθμό Λαρίσης, στην πλατεία Καραϊσκάκη και την οδό Μενάνδρου.

Επίσης, ελέγχονται σπίτια, καταστήματα και άλλοι χώροι όπου ζουν αλλοδαποί.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μανούρας, δεν πρόκειται για μία επιχείρηση ρουτίνας (σκούπα), αλλά για ένα μόνιμο μέτρο. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής μίλησε για μια γιγαντιαία επιχείρηση, με τη συμμετοχή 4.500 αστυνομικών (2.500 στον Έβρο και 2.000 στην πρωτεύουσα), η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου.

Στόχος, η απώθηση των παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και η σφράγιση των συνόρων, καθώς επίσης η επιστροφή τους στις χώρες προέλευσής τους. Η αρχή, ανέφερε ο κ. Μανούρας, γίνεται από το κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει η περιφέρεια.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., ήδη στον Έβρο, πλέον του φράχτη, «δημιουργείται μια ανθρώπινη ασπίδα από συνοριοφύλακες, η οποία θα υποστηρίζεται από τους 30 εκπαιδευμένους σκύλους που διαθέτει για το σκοπό αυτό, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τα νέα επανδρωμένα πλωτά μέσα που θα περιπολούν στον ποταμό.

Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών που χορηγείται σε όσους παράνομους μετανάστες εντοπίζονται, διεμήνυσε πως ο χρόνος αυτός θα μειωθεί στο ελάχιστο. «Οποιοσδήποτε εντοπίζεται, είτε πεζός είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου», τόνισε ο εκπρόσωπος, «θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης όπου και θα παραμένει προσωρινά μέχρι και την επιστροφή τους στη χώρα προέλευσης».

Παράλληλα, στην Αθήνα ξεκινά προσπάθεια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του παραεμπορίου, ενώ παρουσία εισαγγελικών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό των διαμερισμάτων όπου διαμένουν δεκάδες παράνομων μεταναστών κάτω από απαράδεκτες συνθήκες τόσο υγιεινής όσο και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό την επιχείρηση συνδράμουν συνεργεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι εγκαταλελειμμένες οικίες όπου έχουν βρει κατάλυμα οι παράνομοι μετανάστες θα σφραγιστούν σταδιακά σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Το μέγεθος της επιχείρησης ωστόσο, «δεν αναιρεί την υποχρέωση του πλήρους σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο αυτό σημείωσε πως έχουν δοθεί ρητές εντολές και σαφείς οδηγίες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση «για την τήρηση στον απόλυτο βαθμό του σεβασμού τόσο της προσωπικότητας όσο και των θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων του κάθε μετανάστη» [δημιουργική συμβολή του αντιρατσισμού της ΡΗΜΑΔ;].

Τέλος, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (τηλέφωνο 210 9912174) και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (210 3405894 - 210 3405901).

ΚΚΕ: «Επίδειξη απανθρωπιάς»

Ως «επίδειξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας ότι, «όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, με το κυνήγι των μεταναστών προσπαθεί να κρύψει ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων μεταναστών προκειμένου να μην προχωρήσουν στο εσωτερικό της ΕΕ βάσει του Δουβλίνου 2».

«Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη βαρβαρότητας στα θύματα» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο «επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών».

Τέλος το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ», «να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία», αλλά και να σταματήσει να συμμετέχει «στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας».
 
Πηγή : Lenin Reloaded

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.