Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.19 Νοεμβρίου 2012

Κόκκινη Κολεκτίβα : Σύσκεψη – συζήτηση
«Η ανάγκη δημιουργίας μιας Ανεξάρτητης Εργατικής Πρωτοβουλίας ως συμβολή σε ένα νικηφόρο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα» 


Το ζήτημα του εργατικού κινήματος, δηλαδή της δημιουργίας ενός εργατικού κινήματος που θα είναι σε θέση να αντιπαρατεθεί συνολικά και νικηφόρα στις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, των εργοδοτών και της ΕΕ αποτελεί ζητούμενο για τον κόσμο της εργασίας , ειδικά σε μια περίοδο που βιώνουμε την πιο συντριπτική και ολοκληρωτική επίθεση στο δικαίωμα της εργασίας. Οι επίσημες στατιστικές ανεργίας δεν δίνουν παρά μια μερική εικόνα της «γενοκτονίας» που εκτυλίσσεται στην αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα σε καμία επίσημη στατιστική δεν καταγράφονται οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, η μη καταβολή ή η πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής μισθών από τους εργοδότες που εν μέσω κρίσης έχουν βρει την ευκαιρία να καταστρατηγήσουν στην πράξη κάθε εργασιακό δικαίωμα.


Ο μύθος περί επιχειρήσεων που βρίσκονται στην ίδια όχθη με τους εργαζόμενους καθώς και οι ίδιες αποτελούν θύματα της οικονομικής κρίσης είναι ανάγκη να καταρριφθεί. Σε κάθε καπιταλιστική οικονομική κρίση καταστρέφονται κεφάλαια και δημιουργούνται νέα. Ωστόσο αυτό είναι ένα γεγονός που αφορά στους εσωτερικούς ανταγωνισμούς μεταξύ των καπιταλιστών και δεν αφορά τους εργαζόμενους που δεν έχουν κανένα κοινό τόπο κανένα κοινό συμφέρον με τον εργοδότη τους. Παράλληλα είναι βέβαιο πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών ευνοείται στον μέγιστο βαθμό από την διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, την καταβαράθρωση των μισθών και την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι οι εργοδότες έσπευσαν άμεσα να κάνουν χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων τους που ψήφισε για αυτούς η κυβέρνηση που βρίσκεται σε σύμπνοια με την ΕΕ και τις επιταγές της.

Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης , εργοδοτών και ΕΕ , αποτελεί ζητούμενο να ορθωθεί ένα εργατικό αντίπαλο δέος , ένα νέο εργατικό κίνημα που σε περιεχόμενο και μορφές θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τόσο τα άμεσα τα υλικά δικαιώματα επιβίωσης, όσο και να θέσει τις βάσεις για μια συνολική αλλαγή και υπέρβαση του καπιταλιστικού μοντέλου στην παραγωγή, στην οικονομία και στην πολιτική. Δεν αρκεί ο οικονομικός συνδικαλιστικός αγώνας που δεν είναι δεμένος με ένα συνολικό πρόταγμα απελευθέρωσης από τα δεσμά του κεφαλαίου. Δεν αρκούν οι γενικόλογες διακηρύξεις αν το εργατικό κίνημα δεν πετυχαίνει υλικές νίκες στην καθημερινότητα των χώρων δουλειάς. Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα εργατικό κίνημα ανεξάρτητο από την εργοδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ολομέτωπη σύγκρουση με την καθεστωτική πολιτική που υποτάσσεται και εκφράζει τις ανάγκες της εργοδοσίας και του κεφαλαίου συνολικά.

Οι ανάγκες , τα δικαιώματα και οι επιδιώξεις των εργαζόμενων, για μια ζωή με αξιοπρέπεια δεν χωράνε στα κοινωνικά και πολιτικά όρια που τίθενται από την καθεστηκυία πολιτική και οικονομική τάξη. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια ανεξάρτητη έκφραση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων όχι μόνο σε ότι αφορά στις εργατικές διεκδικήσεις τους χώρους δουλειάς αλλά και στις γειτονιές, εκεί που οι άνεργοι εργάτες , η νεολαία της ανεργίας γίνονται βορά στις ορέξεις του φασισμού και των ναζιστών. Αποτελεί ζητούμενο να δημιουργηθεί μια Ανεξάρτητη Εργατική Πρωτοβουλία που θα στοχεύσει στην συσπείρωση εργαζόμενων και ανέργων θα συναντηθεί με ανάλογες προσπάθειες και κινήσεις σε μια προσπάθεια να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα καταστεί εφικτό να συγκροτηθεί ένα πλειοψηφικό εργατικό και νεολαιίστικο δυναμικό που θα παράγει θεωρία και πολιτική, θα παρεμβαίνει στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, θα συμβάλλει στην δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και εργατικής αυτοάμυνας απέναντι στην αστική πολιτική και στον φασισμό. Ενώ ταυτόχρονα θα παρεμβαίνει με όρους κινήματος θα προσπαθεί να συνενώσει την βάση των κοινών εργατικών συμφερόντων έλληνες και μετανάστες εργάτες, θα αποπειραθεί να αντιπαρατάξει τον εργατικό πολιτισμό απέναντι στον αγοραίο πολιτισμικό εκφυλισμό εργαζόμενων και νεολαίας από την κυρίαρχη πολιτική και οικονομική τάξη.

Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και ακόμη περισσότερα που σίγουρα θα προκύψουν από την συνάντηση εργαζόμενων που επιδιώκουν την κοινή πάλη για το δικαίωμα σε μια δουλειά με αξιοπρέπεια σε μια ζωή με προοπτική, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην ανοικτή εκδήλωση συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μας Λ. Αλεξάνδρας 9 την επόμενη Τετάρτη 21/11 στις 7:00 μμ


Πηγή : http://redcollective.espivblogs.net/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.