Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



12 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - Στις 16 του Γενάρη η ΑΠΕΡΓΙΑ

 
Οι οικοδόμοι προετοιμάζονται για την κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης. Εντείνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία της πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας την Τετάρτη 16 Γενάρη οι οικοδόμοι όλης της χώρας, ενάντια όχι μόνο στην ανεργία - που έχει χτυπήσει «κόκκινο» στον κλάδο - αλλά και στην αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.


Την απεργία αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.


Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας επιδιώκουν την όσο το δυνατόν πλατύτερη επικοινωνία με τους εργαζόμενους του κλάδου. Με περιοδείες σε γιαπιά και μεγάλα έργα καλούν τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, ενώ ταυτόχρονα, διαμορφώνεται καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων σε γειτονιές, συνοικίες, καφενεία και στέκια των οικοδόμων, προκειμένου να υπάρξει η πλατύτερη δυνατή ενημέρωση.


Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων επισημαίνει:

«Οι οικοδόμοι με το τρίτο μνημόνιο φορτώθηκαν ακόμα δύο χρόνια στην πλάτη τους για να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης. Χιλιάδες οικοδόμοι που περίμεναν να βγουν το 2013 και μετά στη σύνταξη θα περιμένουν ακόμα δύο χρόνια, βιώνοντας την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Υποχρεώνουν τους οικοδόμους να ανέβουν στο μαδέρι στα 60 χρόνια τους, με κίνδυνο για τη ζωή τους. Είναι φανερό ότι από αυτήν την πλευρά θα θρηνήσουμε θύματα. Κανένας οικοδόμος δεν μπορεί να δουλέψει σ' αυτήν την ηλικία.


Δεν πάει άλλο. Ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα, είναι μονόδρομος. Απαιτούμε μέτρα για την ανεργία, ανακούφιση των ανέργων, επίδομα ανεργίας στους ανέργους, κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια».

Πηγή: Οικοδόμος via Lenin Reloaded

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.