Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



28 Ιανουαρίου 2014

Ο Δένδιας βεβηλώνει το Άουσβιτς.





Του Σάββα Μιχαήλ



Είναι γνωστό σύμπτωμα της παρακμής του “Δυτικού” πολιτισμού η άνωθεν επιβαλλόμενη κι η ολοένα εντεινόμενη αδυναμία να πενθήσουμε τους νεκρούς μας. Όταν, όμως, το πένθος ενός ολόκληρου λαού που είναι και οφείλει να είναι πένθος όλης της ανθρωπότητας μετατρέπεται σε “επικοινωνιακό” κόλπο, σε θέαμα που υπηρετεί αλλότριους σκοπούς, πολιτικές και παιχνίδια εξουσίας, τότε έχουμε να κάνουμε με την Μέγιστη Ύβρη.

Η 27η Ιανουαρίου, η ημέρα εισόδου του σοβιετικού στρατού στο κολαστήριο του Άουσβιτς, έχει οριστεί διεθνώς σαν “Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος”. Φέτος, στην επέτειο αυτή, οργανώνεται σχετική εκδήλωση στο “Παλάς”, στην καθημαγμένη Αθήνα των μνημονίων και των ρατσιστικών διωγμών. Την επαύριο του εγκληματικού πνιγμού των απελπισμένων προσφύγων και των παιδιών τους, στο Φαρμακονήσι.

Την επομένη της προκλητικής παρέλασης των Ναζί στο Κερατσίνι όπου βεβήλωσαν το τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αναλαμβάνοντας πια και επίσημα την εγκληματική ενέργεια της οργάνωσής τους, της “Χρυσής Αυγής”, κι εξαπολύοντας επίθεση στο στέκι “Ρεσάλτο”, με την ανοχή/κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων. Ποιον, όμως, διάλεξαν οι οργανωτές της εκδήλωσης, οι φιλοκυβερνητικοί “ηγέτες” του Εβραϊσμού της Ελλάδας στο “Παλάς” σαν κεντρικό ομιλητή για την Ημέρα Μνήμης της Σοά, της γενοκτονίας των Εβραίων από τους Ναζί; Τον κύριο...Δένδια, τον Υπουργό Προστασίας όχι του Πολίτη αλλά του Χρυσαυγίτη!

Ο συγκεκριμένος υπουργός, παγκοίνως γνωστός και σαν “Ξένιος Δένδιας” από τα ρατσιστικά πογκρόμ που εξαπέλυσε με την επιχείρηση “Ξένιος Δίας” κατά των δυστυχισμένων μεταναστών, φέρει, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το στίγμα του Υπουργού Ρατσισμού και προστάτη των Ναζί της “Χρυσής Αυγής” μέσα στα Σώματα Ασφαλείας, όπου είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Μήπως δεν καταγγέλθηκε από την ευρύτατης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν για τον βασανισμό μέσα στην ΓΑΔΑ αντιφασιστών που συγκρούστηκαν με τάγματα εφόδου της “Χρυσής Αυγής”; Τότε ο Δένδιας είχε απειλήσει τον Γκάρντιαν με μήνυση που βεβαίως ποτέ δεν έγινε- ούτε όταν το γεγονός ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, στην ίδια βρετανική εφημερίδα, με την δίωξη και την δίκη τον Σεπτέμβριο 2013 του υποφαινομένου σαν “Εβραιομπολσεβίκου”, μετά από μήνυση της “Χρυσής Αυγής” με στήριξη από τους υψηλούς προστάτες της στο Κράτος.

Όταν οι κρατούντες υποχρεώθηκαν, μετά την θρασύδειλη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την παλλαϊκή κατακραυγή που ξεσηκώθηκε στην Ελλάδα και διεθνώς, να χώσουν στην φυλακή μερικούς από τους ηγέτες των Ναζί, πάλι υπήρξε προστασία και νομική κάλυψη των Χρυσαυγιτών μέσα στην ίδια την αστυνομία από τον πολιτικό τους προϊστάμενο υπουργό. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν εκείνοι που θεωρήθηκαν υπόλογοι, ενώ είναι πασιφανής η έμπρακτη συνεργασία αστυνομικών-Ναζί κι είναι πασίγνωστο ότι σχεδόν οι μισοί στα σώματα καταστολής, ιδιαίτερα στα ΜΑΤ, ψήφισαν σε ειδικά εκλογικά κέντρα στην Αθήνα τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Αυτόν βρήκαν να καλέσουν για ομιλητή σε μια εκδήλωση ενάντια στην θηριωδία του Ναζισμού; Και πώς τολμούν να μιλούν για το Άουσβιτς της εξόντωσης αυτοί που φτιάχνουν μιαν Αμυγδαλέζα της φρίκης και στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών και οικονομικών προσφύγων;

Ο αντισημιτισμός είναι η μήτρα κάθε ρατσισμού. Την στιγμή που υπάρχει νέα άνοδος του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Γαλλία, την Ευρώπη θα πολεμηθεί ο αντισημιτισμός με εκείνους που προΐστανται στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις επιχειρήσεις “σκούπας”, τις “επαναπροωθήσεις”, τις απελάσεις ;

Η ειρωνεία είναι ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο “Παλάς” διάλεξαν να συνοδευτεί η (προεκλογική-ψηφοθηρική) ομιλία Δένδια με την μουσική Μίκη Θεοδωράκη για το “Μαουτχάουζεν” του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Το πολιτικό παιχνίδι των ( ανύπαρκτων) ισορροπιών είναι κραυγαλέο. Από την μια, ορίζεται σαν επίσημος ομιλητής ο υπουργός της δεξιάς Νέας Δημοκρατίας, κι από την άλλη, χοντροκομμένα, κλείνουν το μάτι και στους αριστερούς βάζοντας μουσική υπόκρουση Θεοδωράκη!! Ο κακόγουστος χειρισμός θυμίζει τον Βαγγέλη Βενιζέλο- τον ίδιο αχαρακτήριστο εκπρόσωπο της Πολιτείας που από την λίστα Λαγκάρντ, πριν χάσει το “τσιπάκι”, είδε μόνον τα ονόματα “κάποιων Εβραίων”- και ο οποίος Βενιζέλος, στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να σώσει το υπό διάλυση κομματίδιό του και την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, πρότεινε πρόσφατα σαν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον... Θεοδωράκη, για να εισπράξει, τελικά, το φτύσιμο του τελευταίου και πολλών συμπολιτών.

Η μουσική “επιλογή” των οργανωτών της εκδήλωσης του “Παλάς” μετατράπηκε κι αυτή σε μπούμερανγκ, ξεσηκώνοντας ποικίλες οργισμένες αντιδράσεις. Η κουτοπονηριά προς την επίσημη πολιτική συνοδεύτηκε από την βάναυση έλλειψη ευαισθησίας των οργανωτών και των προυχόντων της εβραϊκής κοινότητας, οι οποίοι αγνόησαν πανηγυρικά το γεγονός ότι έχουν τραυματιστεί βαριά τα αισθήματα και οι σχέσεις των Εβραίων της Ελλάδας με τον Θεοδωράκη και τον Καμπανέλλη. Ο προφανής λόγος είναι οι κραυγαλέα αντισημιτικές δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη (“Οι Εβραίοι βρίσκονται στην ρίζα του κακού” κ.ά.) αλλά και του συγγραφέα (τις οποίες και υπενθύμισε πρόσφατα, ο Ιός στην Εφημερίδα των Συντακτών της 25-26 Ιανουαρίου 2014).Να ακούς έναν Δένδια με υπόκρουση Θεοδωράκη να μιλάει για το Άουσβιτς δεν αποτελεί μόνο το άκρον άωτον της κακογουστιάς. Εδώ το πολιτικό Kitsch γίνεται Μέγιστη Ύβρη για τους νεκρούς, του ζωντανούς και τις μελλούμενες γενιές.
Πηγή : http://tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.