Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



28 Νοεμβρίου 2015

Τόσο γελοίοι ; Μάλλον κάτι σοβαρό συμβαίνει



Εξαιρετικά αστεία η κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία. Τόσο αστεία που αναρωτιέται κανείς αν το εύρος της πολιτικής βλακείας που ξεβράζεται από την “Συγγρού” αποτελεί συνειδητή πλευρά ενός οργανωμένου πολιτικού σχεδίου. Μήπως τελικά η ιλαροτραγωδία που εξελίσσεται στην ΝΔ είναι άλλο ένα επεισόδιο στην διενεργούμενη αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού, που θα κορυφωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ;

Ας κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά. Η “αριστερή” αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση εγκολπώνοντας την ολότητα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας που πιστοποιείται με την απόφανση, ότι δεν υφίσταται εναλλακτική επιλογή, παρά μόνο ο συμβιβασμός στον σχεδιασμό των καπιταλιστικών ελίτ της ΕΕ. Με αυτόν τον τρόπο πραγματώνεται μια διττή λειτουργία.

Αφενός ανανεώνεται το πολιτικό προσωπικό που ασκεί διακυβέρνηση, αφετέρου λοιδορείται ως μη εφαρμόσιμη, ως ανεδαφική, κάθε αριστερή ακόμη περισσότερο αντικαπιταλιστική εναλλακτική οπτική, που αντίκειται προς την καθεστηκυία κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατεύθυνση.


Πηγή : #Marxism

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.