Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



04 Σεπτεμβρίου 2012

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη Κασιδιάρη





Λόγω παρέλευσης του χρόνου διακόπηκε η σημερινή εκδίκαση υποθέσεων στο Α' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με αποτέλεσμα η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να μεταφερθεί για την Παρασκευή.

Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η επίθεση έγινε τον Οκτώβριο του 2007 σε βάρος τότε μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Την Παρασκευή, ο Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής αναμένεται να ζητήσει άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για να μπορέσει να γίνει εξ αναβολής η δίκη σε νέα ημερομηνία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε την άρση της ασυλίας του την Παρασκευή 29/8 από τον Εισαγγελέα Εφετών.

«Για να ρίξει στάχτες στα μάτια του κόσμου, ο Κασιδιάρης, ενώ γνωρίζει ότι η άρση της ασυλίας θα ζητηθεί έτσι κι αλλιώς απ' τον Εισαγγελέα της Έδρας, έκανε αίτηση οικειοθελούς άρσης της ασυλίας του μόλις την Παρασκευή 29/8 στον Εισαγγελέα Εφετών», σημειώνει η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

«Ο Κασιδιάρης ήξερε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, αφού θα πρέπει να πάει το αίτημα στο Εφετείο από εκεί στον Πρόεδρο της Βουλής, από εκεί σε Επιτροπή και έπειτα στην Ολομέλεια. Το έκανε καθαρά ως μια κίνηση εντυπωσιασμού και για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Εάν ήθελε θα μπορούσε να το κάνει την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε βουλευτής, όχι τέσσερις ημέρες πριν δικαστεί», δηλώνει στο tvxs.gr ο Θανάσης Κούρκουλας, από την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Ο Κασιδιάρης φέρεται να έχει καταθέσει αίτημα άρσης της ασυλίας και στον Πρόεδρο της Βουλής από τις 12 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, ωστόσο αυτό ήταν τυπικό καθώς σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος απαιτείται σχετική αίτηση του εισαγγελέα.

Ο Ηλία Κασιδιάρης έχει καταθέσει και αίτημα άρσης των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση αυτή. Η αρμόδια εισαγγελέας με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών έχει ζητήσει να μην γίνει δεκτό το αίτημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νόμο η Βουλή αποφασίζει και για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από βουλευτές σε περιόδους προ της εκλογής τους.

«Οι Χρυσαυγίτες την μία αποδέχονται τον χαρακτηρισμό τους ως τάγματα εφόδου [Μιχαλολιάκος στις Θερμοπύλες] και την άλλη θέλουν να παρουσιαστούν ως αθώες περιστερές στα δικαστήρια και να σύρουν τις υποθέσεις τους όσο πιο μακριά γίνεται», σημειώνει ο Θανάσης Κούρκουλας.

«Ας αποφασίσουν εάν οι Χρυσαυγίτες είναι τα τάγματα εφόδου, που είπε ο Μιχαλολιάκος, ή κάποιοι οργισμένοι νέοι, όπως προσπαθεί να παρουσιαστεί ο Κασιδιάρης, που ουδεμία σχέση έχουν με εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» καλεί σε μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. «Θα δώσουμε μαζικό παρών και στις επόμενες δύο δίκες φασιστών μέσα στο Σεπτέμβρη, στις 21/9 (Αυτόνομοι Εθνικιστές Πανόρμου) και στις 23/9 (Σκορδέλη και λοιποί για το μαχαίρωμα Αφγανού)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση.

Πηγή : tvxs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.