Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.29 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΥ: Καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό - Ταξική αλληλεγγύη στους φτωχούς αγρότες από ΠΑΜΕ κι Εργατικά Κέντρα
 
Σε παναγροτικό ξεσηκωμό καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ολιγωρία και ταλαντεύσεις απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και καταστολή. Η ωμή επιθετικότητα και αγριότητα της κυβερνητικής και ευρωκοινοτικής αγροτικής πολιτικής μας οδηγούν άμεσα και βίαια στη φτώχεια, την εξαθλίωση. Αγωνιζόμενοι δεν έχουμε να χάσουμε παρά το ξεκλήρισμα και την καταστροφή μας.» Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των φτωχών αγροτών εκφράζει το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως ο αγώνας των αγροτών αφορά όλη την εργατική τάξη γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ.

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η ΠΑΣΥ τονίζει:

«Να πρωτοστατήσουν οι γραμματείες της ΠΑΣΥ σε όλους τους νομούς στο συντονισμό, την οργάνωση, τον προσανατολισμό του αγώνα, αλλά και της συμμαχίας με ενεργή συστράτευση με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΥ χαιρετίζει σε όλη τη χώρα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φτωχομεσαίων αγροτών, που για μια ακόμα φορά αποφασιστικά μπαίνουν στο δρόμο της πάλης και του αγώνα, διεκδικώντας την επιβίωση τους, το δικαίωμα να συνεχίσουν να παραμένουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη. Να παράγουν υγιεινά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα αξιοποιώντας το σύνολο των εδαφοκλιματολογικών δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας (και η παραμονή στην ΕΕ μας το στερεί) , που μπορούν να πολλαπλασιαστούν με την ουσιαστική επιστημονική στήριξη και την παραπέρα μηχανοποίηση σε γεωργία και κτηνοτροφία. Ώστε να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι, οι οικογένειες και τα παιδιά τους μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ωστόσο, αν και αυτό είναι εφικτό με μια άλλη πολιτική και εξουσία, σήμερα οδηγούμαστε από το κακό στο χειρότερο κάθε χρόνο. Γιατί βιώνουμε τα αποτελέσματα της στρατηγικής της ΕΕ για συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους καπιταλιστές μεγαλοαγρότες, της συμφωνίας του Μάαστριχ με την ενιαία απελευθερωμένη διακίνηση στην αγορά και των αγροτικών προϊόντων, της ΚΑΠ που χρόνια συναποφασίζουν και υλοποιούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.

Σήμερα η νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα νέα βάρβαρα μέτρα που παίρνει σε βάρος και της φτωχομεσαίας αγροτιάς στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα οδηγήσουν στο τελειωτικό ξερίζωμα της.

Κανείς μικρομεσαίος αγρότης δεν πρόκειται να επιβιώσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της. Η δημιουργία των προϋποθέσεων για άλλη λειτουργία της αγροτικής οικονομίας με βάση τις διατροφικές ανάγκες του Ελληνικού λαού αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι με βάση το κέρδος των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων μεταποιητών.

Αυτός ο δρόμος απαιτεί και προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, την ενεργοποίηση των αγροτικών συλλόγων με κατάργηση στην πράξη του νόμου 4015/2011, την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την απομόνωση όλων αυτών των δυνάμεων που βρισκόμενοι χρόνια τώρα στην ηγεσία του, έβαλαν την υπογραφή τους στη σημερινή κατάντια της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Αυτός ο δρόμος απαιτεί την κοινή στράτευση και δράση με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, της νεολαίας και των γυναικών.

Το σάλπισμα των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου, ήδη βρίσκει ανταπόκριση στους αγρότες των περιοχών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η διαμαρτυρία και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ξεριζωμού θα απλωθεί παντού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στον αγώνα των φτωχών αγροτών

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των φτωχών αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στον αγώνα των φτωχών αγροτών. Ο αγώνας αυτός αφορά όλο το λαό γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική της ΕΕ.

Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν στο στόχαστρο τους την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί η αγροτική γη και η παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια ώστε με την αρπαγή του μόχθου των αγροτών, την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, όχι μόνο να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία τους, αλλά αυτή να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση η οποία μετά τον αυταρχισμό, το νόμο και την τάξη που έδειξε στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, τη δικαιοσύνη, στρέφεται και κατά των αγροτών, επιχειρώντας να τους παρεμποδίσει και να σταματήσει τον αγώνα τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να σταθούν συμπαραστάτες με όλους τους τρόπους δίπλα στον αγώνα της αγροτιάς».

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Ζακύνθου, να στηρίξουν τον αγώνα των φτωχών αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί με τον αυταρχισμό «το νόμο και την τάξη» να εμποδίσει τον αγώνα τους, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Την αλληλεγγύη της εκφράζει και η Γραμματεία ΠΑΜΕ Μαγνησίας.
Πηγή : www.902.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.