Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



07 Δεκεμβρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας....

απο σήμερα ξεκινάμε μια καθημερινή ενότητα συνοπτικών σχολίων επικαιρότητας


Πορεία 6 Δεκέμβρη 2011, τα παιδιά της "έκρηξης" και οι αναμνηστικές φωτογραφίες





Η πορεία του της 6ης Δεκέμβρη αν και αποπειράθηκε δια της σιωπής, της αποχής και της υποβάθμισης απο κομμάτια της αριστεράς και της "αντικαπιταλιστικής", να μην γίνει ή να γίνει με εξαιρετικά μειοψηφικούς όρους, τελικά πραγματοποιήθηκε με αρκετή μαζικότητα.  

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, όχι μόνο σε μας αλλά και σε συντρόφους και συναγωνιστές η το λιγότερο καταθλιπτική στάση κομματιών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που καταρχήν δεν καλούσαν σε πορεία, στην συνέχεια έστειλαν αντιπροσώπους για να αξιολογήσουν την μαζικότητα της, και αφού την έκριναν απ ΄οτι φαίνεται "ανεκτή" έφεραν και τα πανό τους και .... τράβηξαν και αρκετές φωτογραφίες ώστε να καταγράφει ότι τελικά παρευρέθησαν.

Είναι τα ίδια κομμάτια που τον Δεκέμβρη τον είχαν αξιολογήσει ως "έκρηξη" απ ' τον οποίο εξέλειπε το εργατικό στοιχείο και τώρα τρία χρόνια μετά κατέληξαν ότι τελικά ήταν εξέγερση. Άραγε με ποια κριτήρια, με ποια λογική μια τόσο "στέρεη πολιτική θέση" άλλαξε τόσο δραματικά ; Δεν περιμένει κανείς επαναστατικές θέσεις , ή επαναστατική συμβολή απο τα εν λόγω κομμάτια της ¨αντικαπιταλιστικής¨ αριστεράς, αλλά τουλάχιστον μια στοιχειώδη πολιτική σοβαρότητα. Λοιπόν  παιδιά της "΄εκρηξης" και του κοινωνικού "αντάρτικου" περιμένουμε με αγωνία και ανυπομονησία να μας τροφοδοτήσετε με το εργατικό στοιχείο που εκπροσωπείτε. Μπας και καταφέρουμε να κάνουμε καμιά εξέγερση...

Και του χρόνου να καλέσουμε σε πορεία εγκαίρως έτσι ;    


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.