Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.28 Ιανουαρίου 2014

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων χτενίζεται

Τσιμουδιά από τη γραφειοκρατική και πλήρως υποταγμένη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων(ETUC) στην πρόσφατη έκθεσή της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την ΕΕ και το ευρώ. Ούτε κουβέντα φυσικά για τον κύριο ένοχο για την αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, δηλ. την καπιταλιστική κρίση και το κεφάλαιο. Οι μεγαλοστομίες για "κοινωνικό διάλογο" και "Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο", δεν αποτελούν παρά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, προκείμενου να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη νέα καπιταλιστική ανάπτυξη-βαρβαρότητα που ευαγγελίζεται το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους ακόλουθοι. Οργανισμοί όπως η ETUC, αποτελούν το μακρύ χέρι της ευρωπαϊκής εργοδοσίας, που σε ρόλο οπισθοφυλακής αναλαμβάνουν τη διάλυση των αντιστάσεων και το καναλιζάρισμα των αγώνων των εργαζομένων της ΕΕ. Σαν γνήσιο παιδί της η ΓΣΕΕ, ακολουθεί πιστά τις παρακάτω αντιλήψεις.

"Το «υψηλό οικονομικό και κοινωνικό τίμημα» που κατέβαλαν οι μνημονιακές χώρες εξαιτίας των πολιτικών της Τρόικας υπογράμμισαν σε σημερινή ανακοίνωσή τους τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα (ETUC), με αφορμή την ακρόαση της Τρόικας σήμερα στην επιτροπή απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 

Η ETUC παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη δική της έκθεση για το ρόλο της Τρόικας στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, ζητώντας την αναθεώρηση των προγραμμάτων προσαρμογής, με τρόπο συμβατό προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο. Παράλληλα, η ETUC ζητά να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν οι πολιτικές λιτότητας και η απορρύθμιση που επέβαλε η Τρόικα.

Σύμφωνα με την έκθεση της ETUC, η πολιτική της Τρόικας βασίστηκε σε δύο «δίδυμους πυλώνες», αυτόν της μαζικής δημοσιονομικής λιτότητας από τη μία πλευρά και της απορρύθμισης των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την άλλη.

Η ETUC υπογραμμίζει ότι η Τρόικα δε σεβάστηκε τον κοινωνικό διάλογο και ειδικότερα σημειώνει ότι στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας όπου οι κοινωνικοί εταίροι είχαν πετύχει κοινή συμφωνία, η Τρόικα δεν τη σεβάστηκε, πιέζοντας για μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ETUC, τη συρρίκνωση της οικονομίας, των θέσεων απασχόλησης, των μισθών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας στις χώρες των Μνημονίων, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η ανεργία, η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες.

Τέλος, η ETUC σημειώνει ότι η Τρόικα αποδείχθηκε ανίκανη να βάλει φρένο στην αύξηση των κρατικών χρεών, ενώ τονίζει ότι τα επιτόκια και τα «σπρεντ» παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα για πολλές χώρες."

 Πηγή: http://www.amna.gr/ via http://taxiki.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.