Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



28 Ιανουαρίου 2014

Επάγγελμα : Έμμισθος προπαγανδιστής του συστήματος





Υπάρχουν οι εντελώς ηλίθιοι και οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Οι εντελώς ηλίθιοι προπαγανδιστές, πιστεύουν στα σοβαρά, ότι το ελληνικό υπόδειγμα του καπιταλιστικού μονόδρομου είναι η αναγκαία κοινωνική, πολιτική και οικονομική επιλογή. Πρόκειται για την κάστα των συμπαθητικών ηλιθίων. Απλά δεν καταλαβαίνουν. Άλλωστε η βλακεία είναι ανίκητη.

Ωστόσο υπάρχουν και οι έμμισθοι ηλίθιοι, που προπαγανδίζουν με το αζημίωτο, τις κεντρικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιλογές του καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας. Φυσικά προς ώρας φαντάζουν σαν "έξυπνοι" καθώς καταφέρνουν να καλοπληρώνονται, ενώ η εργατική πλειοψηφία φυτοζωεί. Στην πραγματικότητα όμως, είναι δυσθεώρητα ηλίθιοι, γιατί πιστεύουν, ότι το σύστημα που τώρα τους προστατεύει , θα το πράττει εσαεί. Ποντάρωντας με αφελή βεβαιότητα, στην δική τους αιωνιότητα, ως απόρροια της αιωνιότητας των αφεντικών τους. Τυπικό και αναμενόμενο δείγμα διανοητικής πενίας και έκδηλης μικρόνοιας. 

Όπως και αδυναμίας κατανόησης του γεγονότος, ότι σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ο πολιτικός χρόνος πυκωνεί και οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Αρκεί το υπόκειμενο της εξέλιξης των πολιτικών κοινωνιών, να εισέλθει στο προσκήνιο της ιστορίας, 

Αρκεί η εργατική τάξη να εκπλήξει ευχάριστα τον εαυτό της, και εξαιρετικά δυσάρεστα τόσο τους κηφήνες της καπιταλιστικής εξουσίας, όσο και τα μακάρια αφεντικά τους.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε : "Δεν υπάρχουν απελευθερωτές. Οι λαοί απελευθερώνονται μόνοι τους" 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.