Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



19 Ιανουαρίου 2014

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα- Αλληλεγγύη στον συνάδελφο Ανδρέα Μήτση



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση


Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον απολυμένο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Στις 30 Απριλίου 2011 ο Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Ο συνάδελφος προχώρησε μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του από την Infoassist, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στις 21 Ιουνίου 2011, ο εκπρόσωπος της εταιρείας απέδωσε την απόλυση στη ‘γενικότερη ύφεση’. Ο ισχυρισμός όμως δεν ευσταθεί αφού, ο συνάδελφος Ανδρέας Μήτσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Στις 22 Ιανουαρίου 2014 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου και η διεκδίκηση της ανάκλησης της απόλυσής του και της καταβολής των δεδουλευμένων του.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες ‘επινοικιαζόμενους’ εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουμε την ίδια δουλειά, οι ‘επινοικιαζόμενοι’ συνάδελφοί μας δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου. Το σύγχρονο δουλεμπόριο, που συναντάται ευρέως και στις τράπεζες και άλλους κλάδους, είναι αιτία πολέμου συνολικά για το εργατικό κίνημα.

Στηρίζουμε τον αγώνα του συναδέλφου Ανδρέα Μήτση, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του. Καλούμε το ΕΚΑ, όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους συνολικά να συμπαρασταθούν έμπρακτα.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

taxikienotitaeka.blogspot.com, taxikienotita.eka@gmail.com

Πηγή : http://wwwpraxisred.blogspot.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.