Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



21 Μαΐου 2014

Στις 22 Μαίου κυκλοφορεί το πέμπτο τεύχος της Μαρξιστικής Επιθεώρησης Praxis/ ανακοίνωση της συντακτικής επιτροπής για το νέο site του περιοδικού








Στις 22 Μαίου θα κυκλοφορήσει το 5ο τεύχος της Μαρξιστικής Επιθεώρησης Praxis, απο τις εκδόσεις Πολύτροπον.



Περιεχόμενα:






Editorial: Οι αντεργατικές αλλαγές στην δομή των συνδικάτων και η απάντηση του εργατικού κινήματος


- Με αφορμή την Ουκρανία - Απόπειρες προσέγγισης του εθνικού ζητήματος
του Βαγγέλη Μπάδα


-Το νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση
του Χρήστου Κάτσικα


- Για τον ρόλο των δυνάμεων του οπορτουνισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα
του Χρήστου Κρεμαστά


-Το πολιτικό τραγούδι
του Φόντα Λάδη


- Μαρξισμός και Δαρβινισμός
του Anton Pannekoek


- Για τις Ενωμένες πολιτείες της Ευρώπης
του V.Ι Lenin.


Η συντακτική επιτροπή, όπως είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, προχώρησε στην δημιουργία νέου site του περιοδικού το οποίο λειτουργεί ήδη στην διέυθυνση http://praxisreview.gr/. Στο νέο site υπάρχουν και τα περισσότερα κείμενα απο τα δύο πρώτα τεύχη- το πρώτο που είχε κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά και το δεύτερο που σήμερα έχει πιά εξαντληθεί. Σύντομα θα ολοκληρώσουμε και την ανάρτηση όσων έχουν μείνει και φυσικά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για βελτίωση και εμπλουτισμό του νέου site.


Με την δημιουργία του site και την έκδοση του 5ου τεύχους, ολοκληρώνεται η περίοδος της παρέμβασης του Praxis μέσω του blog. To blog, που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2011, είχε απο την αρχή υποστηρίξει την παρέμβαση στα blogs σαν ένα πρώτο βήμα πρός την σταθερή και έντυπη παρέμβαση. Αυτός ο στόχος, που σε εκείνες τις συνθήκες φάνταζε μακρινός ως ανέφικτος, σήμερα έχει επιτευχθεί. Το Praxis βρίσκεται ήδη στο 5ο τεύχος και είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Το νέο site θα το χειρίζεται αποκλειστικά η συντακτική επιτροπή του περιοδικού. To blog σταματάει κάθε λειτουργία αν και θα παραμείνει για τον επόμενο μήνα στο δίκτυο για να διευκολύνει την μετάβαση στο νέο site.

Η συντακτική επιτροπή του blog θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους διάβασαν, σχολίασαν, αναδημοσίευσαν τις αναρτήσεις μας και τους καλεί να υποστηρίξουν την νέα προσπάθεια. Ιδιαίτερη αναφορά εδώ θα πρέπει να γίνει στα κομμουνιστικά και εργατικά ιστολόγια που δίνουν μια άνιση μάχη σε δύσκολες συνθήκες.

Πιστέυουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους φτιάχτηκε το blog, η υπεράσπιση του μαζικού αγώνα του εργατικού κινήματος, της Μαρξιστικής κριτικής και του Κομμουνισμού, είναι σήμερα ακόμα πιο επίκαιροι. Σε αυτήν την προσπάθεια, όπως γράφαμε και στο πρώτο μας κείμενο, η Μαρξιστική Επιθεώρηση PRAXIS φιλοδοξεί να αποτελέσει ελάχιστη συμβολή, αφού η ολοκληρωσή της δεν μπορεί παρά να είναι έργο του εργατικού κινήματος και κανενός άλλου. Με αυτό τα κριτήριο ξεκινήσαμε και με αυτό θα συνεχίσουμε.




Η συντακτική επιτροπή του blog.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.