Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.23 Μαρτίου 2015

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την απόρριψη του ντοκιμαντέρ "Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων"
 
Επιστολή έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας για την απόρριψη του ντοκιμαντέρ « Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων» του Δημήτρη Καραθανάση, από το διαγωνιστικό τμήμα και τις παράλληλες προβολές του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποστέλλει η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στα Μεταλλεία.

"' Ενημερωθήκαμε για την απόρριψη, χωρίς όμως να ενημερωθούμε για το σκεπτικό ή το αιτιολογικό μιας τέτοιας απόφασης από την επιτροπή του Φεστιβάλ

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Οι κάτοικοι χωρίς προσωπικό όφελος, δίνουν και τη ζωή τους για να σώσουν τον τόπο και τη φύση από τη λεηλασία.

Παρά την όποια αμφισβήτηση ο αγώνας των κατοίκων, οι διώξεις των αγωνιστών, όπως και η καταστροφή που συντελείται στο δάσος των Σκουριών, είναι πραγματικά γεγονότα. Σε μια περίοδο που τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο την πλευρά της εταιρείας , ένα ντοκιμαντέρ με την καλλιτεχνική και πραγματική αξία όπως η « Παλιόστρατα των Ρεβενικίων» του Δημήτρη Καραθανάση, πιστεύουμε πως καθιστούσε την παρουσία του στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα σπουδαία και σημαντική" 
 
Πηγή : http://alterthess.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.