Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



18 Ιανουαρίου 2016

Οι χορτάτοι και οι αδαείς, “αγωνιούν” για την παιδεία



Ίσως πρέπει κάποτε να μιλήσουν για την πανεπιστημιακή παιδεία στην Ελλάδα οι άνθρωποι που πραγματικά αγωνίζονται διαχρονικά, ώστε η πανεπιστημιακή παιδεία να είναι κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας, πραγματικό ίχνος και αποτύπωμα στην καθημερινότητα του λαού και των εργαζόμενων. Ίσως πρέπει να μιλήσουν οι άνθρωποι που συνειδητά δεν εξαργύρωσαν την συνδικαλιστική τους δράση στα πανεπιστήμια, συνειδητά δεν έγιναν επιστήθιοι φίλοι του καθηγητικού κατεστημένου, συνειδητά δεν ενθυλάκωσαν ξεροκόμματα από δήθεν επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα.

Ίσως πρέπει να μιλήσουν οι άνθρωποι, που την πανεπιστημιακή γνώση την κατανοούν μόνο ως δυνατότητα και ως κεκτημένο, αναφαίρετο δικαίωμα, του κόσμου της εργασίας.

Η τραγελαφική αφήγηση κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία που προσπαθεί να συγκροτήσει με τρόπο άναρθρο και ερασιτεχνικό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί όνειδος τόσο για την ίδια την πανεπιστημιακή παιδεία όσο και για τους ανθρώπους που ονειρεύονται και αγωνίζονται για την καθημερινή απαλλοτρίωση των τεχνητά κατασκευασμένων στεγανών ανάμεσα στο λαό και στην περιβόητη “διανόηση”.

συνεχίστε  #marxism

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.