Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



13 Απριλίου 2016

Το Τείχος


Τείχη για τους εργαζόμενους, ανοικτά σύνορα για την απρόσκοπτη κυκλοφορία του κεφαλαίου. Αυτό είναι το κυρίαρχο δόγμα του σύγχρονου καπιταλιστικού καθεστώτος, που βρίσκει τη πλήρη εφαρμογή του, στο προεκλογικό πρόγραμμα του ακροδεξιού μπλοκ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Donald Trump.
Καθώς το κυρίαρχο επίδικο της προεκλογικής ατζέντας του Trump αφορά στην στοχοποίηση των μεταναστών, ως τη κύρια αιτία των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ. Ενδεικτικό αυτής της επιλογής που συμπορεύεται με τις επιδιώξεις ακροδεξιών πολιτικών και οικονομικών κύκλων, είναι η πρόθεσή του να κατασκευαστεί ένα τείχος τριών χιλιάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό, ώστε να αποτραπεί η διέλευση των μεξικάνων που αναζητούν εργασία στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε με τη μορφή άρθρου στην εφημερίδα “The Washington Post”1όπου ο Trump -πέραν των υπολοίπων-κάνει σαφή τη πρόθεσή του, η χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους, να προέλθει από τη παρακράτηση των εμβασμάτων που οι μεξικάνοι εργαζόμενοι αποστέλλουν στις οικογένειές τους. Απαιτεί δηλαδή, ο Trump, οι μεξικάνοι εργαζόμενοι να χρηματοδοτήσουν από τα πενιχρά εισοδήματά τους, το μοντέλο εγκλεισμού και αποτροπής που προωθoύν οι ακροδεξιές καπιταλιστικές ελίτ.

συνεχίστε Praxis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.