Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.13 Ιουνίου 2012

Ο πτωχοπροδρομισμός του φασισμού

Από σχόλιο στο Lenin reloaded

Πηγή :Fadomduck2

"Θα μου επιτραπεί να μιλήσω λίγο προσωπικά, χρησιμοποιώντας την καταγωγή μου, όχι γιατί αποδεικνύει κάτι, αλλά γιατί μερικές φορές χρειάζεται να απαντάς στην ηλιθιότητα πέφτοντας στο επίπεδό της.

Ως γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και παιδί της εργατικής τάξης (όχι της εργατικής τάξης "των 2/3",. της "άλλης" που δεν της χάλασε μόλις προχτές η ζαχαρένια από το "μνημόνιο"), μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν ακούω τα φλωροφασιστάκια, που παριστάνουν τους "λαϊκούς τύπους" να βρίζουν την Κανέλλη "κομμουνίστρια της Εκάλης".

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα ένα κλασικό ναζιστικό μοτίβο, τον pauperismus, που στα ελληνικά έχει αποδοθεί τολμηρά και υπέροχα με το "πτωχοπροδρομισμός" (από το γνωστό βυζαντινό ποίημα του Πτωχοπρόδρομου)

Ο ναζιστικός και φασιστικός πρωχοπροδρομισμός εξιδανικεύει τη φτώχεια και την "αγνότητά" της, μακαρίζει τους φτωχούς για την τύχη τους να μην ανήκουν στον εξ ορισμού διεφθαρμένο από το χρήμα κόσμο των πλουσίων, προβάλλει ένα θολό "μίσος για τους πλούσιους", μια καρικατούρα ταξικής αντιπαράθεσης, που τελειώνει μόλις ο λαϊκός ήρως καταφέρει να κερδίσει την πολυπόθητη αναγνώριση της τιμιότητας και αγνότητάς του (κάτι σε Κούρκουλο στο "Ορατότης μηδέν").

Και φυσικά ο πτωχοπροδρομισμός μισεί τον κομμουνισμό που θέλει να καταργήσει αυτή την ιδανική κατάσταση της φτώχειας και δεν είναι τίποτε άλλο από μια απόπειρα "αστικής διαφθοράς" των φτωχών. Συχνά δε εμφανίζεται και το μίγμα "πτωχοπροδρομικού αντιδιανοουμενισμού" όπου εξιδανικεύεται η "απλή λαϊκή σοφία" και ο κοινός νους των καφενείων απέναντι σε κάθε έναν που με "περίπλοκες θεωρίες" ζητά να μολύνει το αγνό λαϊκό αισθητήριο.
Γι' αυτό και ο πτωχοπροδρομισμός ψάχνει με ζήλο να βρει κομμουνιστές με αστική καταγωγή, με μόρφωση και παιδεία, τους στοχοποιεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές, ότι ο κομμουνισμός είναι ένα σπορ των πλουσιόπαιδων και δεν κάνει για πραγματικά "λαϊκά παιδιά".
Εννοείται ότι ο πτωχοπροδρομισμός πολλές φορές αναπαράγεται και από αριστερά ή ακόμα και κομμουνιστικά χείλη (στην Ελλάδα τον χρησιμοποίησε κατά κόρον ο πασοκισμός και ο αυριανισμός) αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο φασιστικό στη λογική.
Κυρίως όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟΣ, είναι ψευδολαϊκός και μικροαστικός
Εκτός όμως από την ιδεολογική καταγωγή του "κομμουνίστρια της Εκάλης" πληροφορώ τα φλωράκια και τους μικροαστούς που το αναπαράγουν τα κάτωθι.

Τους πληροφορώ ότι οι φτωχοί και αληθινά λαϊκοί άνθρωποι (οι άνθρωποι δηλαδή με το γνήσιο λαϊκό ήθος) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τη φτώχεια τους, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΡΕΤΗ, αλλά ΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ και θέλουν να ξεφύγουν από αυτή και οι πιο συνειδητοί να την καταργήσουν.
Αν είναι υπερήφανοι για κάτι είναι γιατί ΑΝΤΕΧΟΥΝ τη φτώχεια και κυρίως γιατί μπορούν μέσα στις δυσκολίες ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ την ανθρωπιά τους

Τους πληροφορώ ότι οι φτωχοί και αληθινά λαϊκοί άνθρωποι που στερήθηκαν τη μόρφωση, είναι πράγματι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ όταν αυτή η στέρηση δεν τους αποτρέπει από το να σκέφτονται και να μαθαίνουν, αλλά έχουν επίγνωση των ελλείψεών τους, εκτιμούν τη μόρφωση. Επειδή ακριβώς δεν ανάγουν την άγνοια και την άρνηση μάθησης σε αρετή δίνουν τα πάντα για τη μόρφωση των παιδιών τους και ξέρουν να κρατάνε "πισινές" απέναντι στις "σοφίες του καφενείου" που οι φασίστες θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν το άπαν της "λαϊκής ψυχής".

Τους πληροφορώ ότι οι φτωχοί και αληθινά λαϊκοί άνθρωποι ήξεραν πάντα να εκτιμούν τους ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια και κόντρα στην ταξική τους καταγωγή δίνουν τα πάντα για την υπόθεση των εργατών.
Τους πληροφορώ ότι αυτά τα περί "κομμουνιστών της Εκάλης" έβρισκαν πάντα πρόσφορο έδαφος μονάχα στους κάθε λογής ρουφιάνους, συμφεροντολόγους και παρτάκηδες που πρόθυμα πουλάνε τον διπλανό τους για λίγα αργύρια. Αυτοί ναι, πράγματι, αδυνατούν να καταλάβουν πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μη λογιάζει το ατομικό ταξικό του συμφέρον και να στρατεύεται με την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτοί ναι, πράγματι αδυνατούν να καταλάβουν πώς μια γυναίκα μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της σε έναν τραμπούκο. Αλλά αυτό το κομμάτι του λαού είναι εκείνο που ο λαός πάντα περιφρονούσε και θα περιφρονεί

Τέλος τους πληροφορώ ότι όση λαϊκή τσογλαναρία και να καταφέρουν να συσπειρώσουν με τις πτωχοπροδρομικές αηδίες στις συμμορίες τους, ο λαός έχει πολύ βάθος και σοφία. Δεν είναι τραμπούκος ούτε χαχόλος, και ξέρει να κόβει το χέρι των τραμπούκων που σηκώνεται για να χτυπήσει τον αδύναμο.

Πίσω λοιπόν στον φρέντο σας για μπουρμπουλήθρες μικροαστοί, φλωράκια και ψευτόμαγκες!"

Νίκος Ζ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.