Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



11 Φεβρουαρίου 2014

Πλεόνασμα κοινωνικού κανιβαλισμού




Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και η υπόλοιπη παρέα της συγκυβέρνησης, με την γλωσσική και συντακτική πρωτοτυπία που τους διακρίνει, διαρρέουν καθημερινά στα εξαιρετικά φίλια μέσα μαζικής καθοδήγησης, τον περιβόητο θρίαμβο του οικονομικού επιτελείου , που κατάφερε μετά από “άοκνη” προσπάθεια να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ένα πρωτογενές πλεόνασμα που δημιουργήθηκε με τους εξής ευφυείς τρόπους :

  1. Διαλύοντας υγεία , παιδεία, πανεπιστήμια
  2. Αποψιλώνοντας τον δημόσιο τομέα από προσωπικό, και μειώνοντας 30% και πλέον την μισθοδοσία των εναπομείναντων
  3. Μειώνοντας σε βαθμό λιμοκτονίας, τα επιδόματα ανεργίας
  4. Μειώνοντας στα όρια της εξαθλίωσης τις συντάξεις
  5. Αυξάνοντας τις εργατικές εισφορές
  6. Αυξάνοντας την φορολογία σε δυσθεώρητα ύψη, εξαφανίζοντας το ήδη αμελητέο εργατικό εισόδημα
  7. Φεσώνοντας τους φορολογούμενους, μη αποδίδοντας επιστροφή φόρων και ΦΠΑ
  8. Αυξάνοντας συνεχώς την έμμεση φορολογία σε καύσιμα, τσιγάρα κοκ

Μέσω αυτής της πολιτικής , που αποτελεί έκφραση ακραίας καπιταλιστικής συνταγής στόχος της κυβέρνησης είναι ο εκμαυλισμός, η πολιτική και οικονομική εξόντωση του κόσμου της εργασίας. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη ταξική πολιτική, που δρομολογείται και εφαρμόζεται, από μια κλίκα πολιτικού προσωπικού, οικονομικών παραγόντων και ΜΜΕ, που υπηρετούν με κάθε τρόπο και μέσο το ταξικό τους συμφέρον, το οποίο συνδέεται άμεσα και οργανικά, με την διαιώνιση και την επικράτηση με κάθε τρόπο και μέσο του υφιστάμενου καπιταλιστικού μοντέλου σε επίπεδο πολιτικής και οικονομίας.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός, αποτελεί για τους “επάνω”, για τους κατέχοντες την πολιτική και οικονομική εξουσία, συνειδητή ταξική επιλογή και όχι μια αναγκαστική παρέκκλιση από έναν “ομαλό καπιταλισμό”, όπως έντεχνα και διαχρονικά υπονοείται. Η μόνη απάντηση απέναντι στους κυβερνώντες, στα αφεντικά και την Τρόικα, είναι η συνολική, η καθολική και αδιάκοπη προσπάθεια της κοινωνικής και πολιτικής συντριβής τους. Δεν θα ανοίξει ούτε μια χαραμάδα αισιοδοξίας αν οι εργαζόμενοι μαζί με τον λαό ,δεν απαιτήσουν και δεν πάρουν την οικονομία και την πολιτική στα χέρια τους.

Απέναντι στο πλεόνασμα ταξικής βίας του κόσμου του κεφαλαίου, ένα αντίστοιχο πλεόνασμα μαζικών, ανυποχώρητων εργατικών αγώνων, αποτελεί την μόνη επιλογή, για να σταματήσει επιτέλους η γενοκτονία του κόσμου της εργασίας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούμε τόσο από μια τάξη που προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία της, διαλύει ολόκληρη την κοινωνία, όσο και από ένα πολιτικό προσωπικό που εγκλωβισμένο σε ένα κυκεώνα πολιτικής και διανοητικής μικρόνοιας, θεωρεί τον ρόλο του ως διαχειριστή της πολιτικής εξουσίας, αιώνιο και αμετάβλητο.

Το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση, είναι η διάψευση των θεωριών περί τέλους της ιστορίας, και των πρωτόγονων πολιτικά φληναφημάτων, περί αναπόδραστου και αναμφισβήτητου καπιταλιστικού μονόδρομου.

Οι ιστορικές διαψεύσεις ωστόσο πραγματώνονται στους δρόμους και στους αγώνες, αναδεικνύοντας στο πεδίο της ταξικής πάλης, την απελευθερωτική κομμουνιστική επιλογή τόσο ως δυνατή, όσο και κυρίως, ως κοινωνικά αναγκαία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.