Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.23 Ιουνίου 2015

Alfon Libertad! - εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον της κρατικής καταστολής
γγγε

μετάφραση- απόδοση, Βέρα Ξηρόπητα

σχόλιο
Η κατάσταση εξαίρεσης – κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποτελεί παγιωμένη τακτική, μία τεχνική διακυβέρνησης. Ο κανόνας πάνω στον οποίο βασίζονται οι αστικές δημοκρατίες της εποχής μας. Το καθεστώς αυτό όχι μόνο μεταβάλλει το πολιτικό και δικαιϊκό πλαίσιο αλλά και το ίδιο το νόημα της ασφάλειας που επικαλούνται συνεχώς οι κρατούντες. Το κρύβεται όμως πίσω από αυτόν τον όρο; Τίποτα άλλο πέρα από την ίδια την διαιώνιση του συστήματος. Η εγγενής κρίση του δημιουργεί μία οιονεί αταξία για να μπορεί να επεμβαίνει και να τη διαχειρίζεται. Κατά συνέπεια η απειλή του κινδύνου δεν είναι παρά άλλο ένα συστατικό του στοιχείο. Οι καταστάσεις ασφάλειας- κινδύνου συνιστούν όψεις του ίδιου νομίσματος. Όροι ύπαρξης και ανάπτυξης του ίδιου φαύλου κύκλου κυριαρχίας. Αυτή η «διαλεκτική της ασφάλειας» είναι που παράγει καταπίεση, φυλακίσεις, βία και θάνατο. "Φυσικοποιεί" τις διαφορές μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων νομιμοποιώντας φασιστικές πρακτικές. Άλλωστε ο φασισμός και ο ναζισμός είναι πάντα το ακροτελεύτιο όριο της επίθεσης. Όποιος δεν πειθαρχεί και αντιστέκεται σε αυτόν τον μηχανισμό είναι ο θανάσιμος εχθρός του κράτους, ο απόλυτος στόχος. Οι νέοι, οι εργάτες, οι μετανάστες και οι γυναίκες είναι τα κύρια θύματα. Η κρατική τρομοκρατία διαδίδει με κάθε κόστος το μήνυμα της υπακοής, της σιωπής και του ελέγχου. Σε αυτό το σύστημα, που βασίζεται στην κυριαρχία μιας τάξης πάνω στις υπόλοιπες, η άρση του δεν απαντάται σε μία διηνεκής διεκδίκηση δικαιωμάτων. Σε αυτό το σύστημα της ασυμμετρίας, όπου οι κοινωνικές σχέσεις παραγωγής βασίζονται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο λύση είναι η καθολική χειραφέτηση από κάθε μορφή καταπίεσης. Αυτή είναι και η μόνη ρεαλιστική οδός και προοπτική.

Η περίπτωση του Αλφόν, που καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, κατά τη διάρκεια γενικής απεργίας το 2012, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της ποινικοποίησης της διαμαρτυρίας και της καταστολής της νεολαίας που κατεβαίνει στο δρόμο, από το ισπανικό κράτος.

Ο Αλφόν συνελήφθη το 2012 και τελεί υπό καθεστώς φυλάκισης «FIES» (το καθεστώς αυτό αποτελεί ψυχολογικό βασανιστήριο), δύο μήνες μετά τη γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου 2012, κατηγορούμενος ότι μετέφερε εκρηκτικές ύλες σε ένα σακίδιο , στο οποίο δεν βρέθηκαν ποτέ τα αποτυπώματά του.
Αφού δικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο το Νοέμβριο του 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή του σε 4 χρόνια φυλάκισης. Την περασμένη Τετάρτη μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα, στην εργατική γειτονιά Vallecas, εκατοντάδες διαδηλωτές σχημάτισαν ένα ανθρώπινο τείχος για να συνοδεύσουν τον Αλφόν κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.


Ο Alfonso Fernández Ortega, γνωστός ως Αλφόν, είναι ένας από τους πολλούς νέους που ζουν την ανασφάλεια και την καταπίεση, ένας από τους πολλούς αγωνιστές που βγαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, γεμάτοι θυμό, όταν βλέπουν τους καπιταλιστές να τους εκμεταλλεύονται και την κυβέρνηση να κλέβει τα δικαιώματά και τις ελευθερίες τους εδώ και δεκαετίες.

συνεχίστε την ανάγνωση εδώ

πηγή Praxis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.