Η λειτουργία του Traverso Rossa, μεταφέρεται σταδιακά στο νέο site,

# Marxism.

Ωστόσο, το υπάρχον blog και το υλικό που περιέχει, θα παραμείνουν προσβάσιμα.



09 Ιουνίου 2012

Ο - «ΜΑΣΙΣΤΑΣ» - ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

του Ν. Μπογιόπουλου
''Θα φάω τα σίδερα, θα γυρίσω όλο τον κόσμο, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις''. Η δήλωση δεν είναι του... Κουταλιανού. Είναι του κυρίου Σαμαρά («Σκάι», 3/6/2012). Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, για να γίνει συγκεκριμένος για το είδος εκείνο των «επενδύσεων» που - μασώντας σίδερα - θα φέρει στην Ελλάδα, φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο στο «πρότυπο ανάπτυξης» που συντελείται στον Πειραιά από το εργασιακό κάτεργο της «Cosco».
*
Ας δούμε, συγκεκριμένα, λοιπόν, τι «υπόσχεται» ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στο κινέζικο «επενδυτικό υπόδειγμα» του κ. Σαμαρά δουλεύουν περίπου 700 άνθρωποι.
• Από αυτούς, οι μισοί έχουν μηνιαίο μισθό 700 ευρώ.
• Των υπόλοιπων εργαζόμενων που τελούν υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας το μηνιάτικο είναι 300 - 400 ευρώ.
• Η καλή εταιρεία έχει φροντίσει το προσωπικό να προσλαμβάνεται υπό το καθεστώς του «ανειδίκευτου εργάτη» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά τους.
• Εχει φροντίσει, επίσης, οι υπερωρίες να μην πληρώνονται, αφού τις έχει βαφτίσει... οικειοθελή προσφορά των εργαζομένων.
• Ούτε λόγος να γίνεται, φυσικά, για νυχτερινά ή για αργίες ή για επιδόματα εκτός έδρας κ.λπ.


Ολα αυτά, δε θα μπορούσαν παρά να δημιουργούν σε αυτόν τον «επενδυτικό παράδεισο» μια... «υπέροχη ατμόσφαιρα».Τόσο... υπέροχη, που αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που οι σύγχρονοι είλωτες στο κάτεργο της Cosco δεσμεύονται με εκείνο που η εταιρεία αποκαλεί «υποχρέωση πίστης» του εργαζόμενου απέναντί της. Κάτι σαν «όρκος σιωπής», δηλαδή...
Αλλά αν το «επενδυτικό» και «αναπτυξιακό» όραμα του κ. Σαμαρά είναι τόσο θελκτικό και ανθρώπινο, γιατί θα πρέπει να σιωπούν για όσα περνούν, γιατί θα πρέπει να κάνουν τον «Κινέζο», εκείνοι που το υφίστανται;
********************
Υπέρμαχος της «αστικής δημοκρατίας» δήλωσε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Καρατζαφέρης.
Κάτι απολύτως προφανές μόνο και μόνο από το γεγονός ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος του Καρατζαφέρη είναι ο αρχιφασίστας Πλεύρης.
Πράγμα καθόλου δυσεξήγητο, μιας και ο φασισμός δεν είναι παρά γέννημα και το μαντρόσκυλο αυτής της πολυχρονεμένης τους αστικής δημοκρατίας.
********************
«ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ» (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ...
Στο «Κυβερνητικό Πρόγραμμα» που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 1η Ιούνη (και ώρα μεσημβρινή), για το θέμα του ΝΑΤΟ αναφέρεται:
«Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η στρατηγική μας θέση για την ανάγκη να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ. Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών αυτής της επιδίωξης. Πιστεύουμε όμως ότι οι διεθνείς εξελίξεις θα επιβεβαιώνουν την ορθότητα της θέσης μας».
*
Παρακάμπτουμε το γεγονός των «στραμπουληγμένων» διατυπώσεων που έχουν επιλέξει οι συντάκτες του προγράμματος σχετικά με την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
Παρακάμπτουμε, επίσης, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι διεθνείς εξελίξεις «θα» επιβεβαιώνουν την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ - πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτή η αναγκαιότητα...
*
Θα σταθούμε, όμως, σε όσα δηλώθηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα λίγες μόλις ώρες νωρίτερα από την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματός του.
Μιλώντας, λοιπόν, στο «enikos.gr» την Πέμπτη 31 Μάη (και ώρα βραδινή), ερωτηθείς για το θέμα του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επί λέξει:
*
«Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν επιπόλαιο να το έλεγα. Εχουμε όμως σαφή προγραμματική θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε χώρα ειρήνης και ασφάλειας. Δεν θα υπάρχει Ελληνας φαντάρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε ξένες χώρες. Στο Αφγανιστάν ή στη Σομαλία. Να προστατεύσει τι εκεί; Ποια εθνικά συμφέροντα; Θα επαναπροσδιορίσουμε τους όρους παρουσίας μας εκεί. Αλλά δε θα προχωρήσουμε σε επιπόλαιες κινήσεις που θα θέσουν σε διακινδύνευση τα ζωτικά μας συμφέροντα».
*
Η απορία μας είναι ειλικρινής:
Σήμερα, δεδομένου ότι συμπληρώθηκε ήδη μια ολόκληρη βδομάδα από τις δυο προηγούμενες (αντικρουόμενες) τοποθετήσεις, η νεότερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι;...
********************
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!
Το «ΒΗmagazino», το περιοδικό της εφημερίδας «Το Βήμα», στην έκδοση της περασμένης Κυριακής φιλοξένησε συνέντευξη της Μαρίν Λεπέν, στην οποία αφιέρωσε και το εξώφυλλό του.
Εκεί μάθαμε ότι η Λεπέν είναι «η κυρία της γαλλικής πατριωτικής Δεξιάς» (και ουχί της φασιστικής Δεξιάς),
εκεί διαβάσαμε να επιδαψιλεύονται δάφνες στην Λεπέν διότι «εκφράζει θέσεις με σαφήνεια και πίστη που σήμερα δεν διακρίνει τους εκπροσώπους των παραδοσιακών κομμάτων»,
εκεί μάθαμε, επίσης, για το πόσο η Λεπέν αγαπάει την Ελλάδα...
*
Κατόπιν αυτών, ευχόμαστε στο «Βήμα» και εις ανώτερα. Και τι «ανώτερο» σε αυτόν τον κατήφορο προς τον πάτο από μια συνέντευξη και με τον Μιχαλολιάκο της «Χρυσής Αυγής».. 
Πηγή : Ριζοσπάστης via gregor der grieche

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1. Αναδημοσιεύονται όλα τα σχόλια , που ο συγγραφέας τους, χρησιμοποιεί τουλάχιστον, ψευδώνυμο.

2. Δεν αναδημοσιεύονται υβριστικά σχόλια

3. Αποκλείονται ρατσιστικά, φασιστικά και κάθε είδους εθνικιστικά σχόλια.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.